33.3 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Medvesi Fotós Maraton | fototv.hu

48 óra fotózás! Mindenkit szeretettel várnak, aki szeret fényképzeni, szereti a szép tájakat és a különleges programokat! Időpont: 2014. október 11-12.

Medves

Közép-Európa egyik kevéssé ismert, de történelmi, tájképi, ipartörténeti emlékekben bővelkedő tája a Medves-vidék. Ez a hely a világ első határon átnyúló geoparkjának, a Novohrad-Nógrád Geoparknak a központi területe. Itt rendeztük meg 2013-ban a Medvesi Fotós Maratont, ami a várakozásainkon felül sikerült. Több mint 120 fotós fényképezte a medvesi tájat. A 48 órás, folyamatos program során két éjszakára kivilágítottuk a salgói várat. A rendezvényről többek között beszámolt a National Geographic Online és a Magyar Rádió is. 2014?ben a nagy sikerre való tekintettel

  • Kivilágítjuk a középkori várakat.
  • Turistautaktól távoli, felfedezetlen, izgalmas fotótémákat rejtő helyekre megyünk.
  • Magyarországról és Szlovákiából is várunk résztvevőket.
  • Az eseményhez kapcsolódóan fotópályázatot hirdetünk.
  • Középkori hagyományőrzők, korhű ruhákban állnak modellt a fotósoknak.
  • Segítünk, hogy a fotósok elkészíthessék a legszebb tájképeket.

Részletes program megtekinhető: Itt

A résztvevők helyszíni regisztráció után számos kedvezményben részesülnek a Medves-vidékén, Salgótarján és Fülek környékén. Kedvezményes szállást, étkezést kapnak, ingyen léphetnek be a múzeumokba, várakba. Előzetes regisztráció, Részvételi feltételek. Túravezetőket, folyamatos információs pontot, tanácsadást biztosítunk a részükre. Több helyszínen madarakat fotózhatnak, ingyen beléphetnek egy vadasparkba, tervezzük légi felvételek elkészítésének lehetőségét. A gazdag program napkeltétől-napnyugtáig tart. A fotósok a legjobb képeikkel pályázhatnak fotópályázatunkon.

Mivel jól ismerjük a tájat, ezért annak a legszebb részeit fogjuk megmutatni a résztvevőknek.  Elvisszük őket járatlan utakra is, amelyet az itt élők is alig ismernek. Az ősz a Medves-vidékén gyönyörű. A programok sokasága és a változatos táj tehát nem lehet akadálya annak, hogy fotók ezrei készüljenek. Szeretnénk a tájvédelem, természetvédelem üzenetét is közvetíteni a sok szép fénykép által. Örülnénk, ha minden természetfotózást, tájfotózást szerető ember vágyna arra, hogy egyszer eljusson a Medvesi Fotós Maratonra!

Itt regisztrálhattok a helyszínen:

Salgóbánya (Eresztvény): a Novohrad-Nógrád Geopark oktató- és kutatóközpontja

Fülek: Nógrádi Turisztikai és Információs Központ, Várfelső utca 14.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles