27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Kicsi és okos ? Olympus E-450 | fototv.hu

Az Olympus a mai napon bejelentette belépő kategóriás DSLR családjának új tagját, az E-450-et. A 420-as készüléket váltó utódmodell főként tudásában, mintsem külalakjában változott. Az újítások főként a képfeldolgozó rendszert és kreatív módokat érintették. 

Mivel az E-450 megörökölte elődje gépvázát, így ő is a legkisebb méretű DSLR-ek közé tartozik a piac jelenlegi állása szerint. Megmaradt a 10 megapixeles Live MOS érzékelő, melyet továbbra is a hatékony, Supersonic Wave Filter pormentesítő rendszer védi a nemkívánatos koszok ellen. Újdonság viszont a TruePic III+ képfeldolgozó processzor, mely a gyártó állítása szerint gyorsabb működést, alacsonyabb zajszintet és jobb színvisszaadást, árnyalatmegjelenítést garantál. Az 2,7” LCD kijelző és az érzékenységi tartomány változatlan maradt (ISO 100-1600). Külsőségek tekintetében apróbb változások történtek a programtárcsán, illetve egy mélységélesség ellenőrző gombocska is rákerült a gépvázra. A sorozatfelvétel sebessége az új modellnél 3.5 kép/mp, melyet 8 RAW kép erejéig képes tartani.

 

 

Olympus E-420 felülről Olympus E-450 felülről

 

Az Olympus eddigi gépvázaiba is rengeteg kreatív funkciót és szoftveres megoldást rejtett bele, nincs ez másképpen az E-450-nel sem. A Live View, azaz élőkép funkciót is tovább fejlesztették a mérnökök, mely immáron hatékonyabb arcfelismerést és árnyékkompenzációt is kínál kontrasztérzékelés alapú élességállítás mellett, de elérhető a fázisdetektálási elven működő élőkép is. A beállítás előnézetnek köszönhetően még a képrögzítés előtt megbizonyosodhatunk a különböző képi hatások eredményeiről.

És hamár képi hatások, akkor érdemes megemlíteni az E-450 új képstílusait, a Pop Art szűrőt (színtelitett, nagyobb kontraszt), a Lágy fókuszt és a Pin Hole képstílust (lyukkamera effektus).

Fontos megemlíteni még, hogy ez a ”belépő” váz is képes három különálló vakucsoport vezérlésére. A készülék 2009 májusától kerül a boltok polcaira, alapoptikás KIT-ben 500 eurós áron.

 

 

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles