33.3 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Decembertől a boltokban lehet a 645D | fototv.hu

A Hoya-Pentax páros kitűzte a cég első digitális középformátumú gépnek, a 645D európai debütálásának időpontját.

   

A Pentax 645D december 1-től kapható majd az üzletekben, maga a gépváz 10 000 eurós áron, míg KIT-ben a DFA645 fix 55mm-es objektívvel 11 000 euróért keresi majd boldog tulajdonosait.

A készülék fő paraméterei már ismertek korábbról, ám nem árt egy kis ismétlés. A 645D-ben egy 44x33mm-es Kodak gyártmányú CCD képérzékelő található, mely széles dinamika tartomány átfogást ígér. A képfeldolgozásért a PRIME II processzor felelős, az analóg/digitális konverter pedig 14bit színmélységgel dolgozik. Az érzékelő a gyári adatok alapján 11.5Fé dinamika átfogásra képes.

Az első digitális középformátumú Pentax váza magnéziumból és alumíniumból készült a hosszú élettartam és strapabírás jegyében. Az időjárás állóságot jelen esetben 70 gumitömítés biztosítja, a legalacsonyabb működési hőmérséklet jelen esetben is -10°C. A zárszerkezetet 50 000 expozícióra hitelesíti a gyártó. Az érzékelő porosodását a DRII rendszer előzi meg, mely nemcsak lerázza a koszokat a CCD-ről, hanem még fotózás előtt ”riadóztatja” a tulajt, ha szennyeződést észlel az érzékelő lapkán.

A Pentax K-5-höz hasonlóan ebben a modellben is a SAFOX IX+ 11 pontos AF rendszer dolgozik, a helyes fénymérésről a 77 zónás intelligens mérőrendszer gondoskodik. A 645D keresőjében egy trapézoid formájú üveg prizma helyezkedik el, mely 98%-os lefedettséget biztosít. Az új prizmarendszer hozzájárult a készülék méretének csökkentéséhez.

Az előre ”kidolgozott” képmódok még egy ilyen professzionális célokra szánt gépből sem hiányozhatnak, így kaphatunk nyolc képmódot, melyek között van diafilm hatású is.

A 645D-ben is kapunk Hyper controll vezérlést, azaz a két tárcsának köszönhetően egyszerre vezérlehetőek az expozíció összetevői. Nem maradhatott ki az érzékenység előválasztási Sv mód sem.

A masina hátuljára egy 3”-os 921 000 képpontos LCD kijelző került, mely 170°os betekintési szöggel rendelkezik és AR tükröződés mentes bevonatot kapott.

Funkciók terén elérhető HDR mód, dinamika tartomány kiterjesztés, EXIF-be menthető szerzői jogi információk és persze kapunk HDMI kimenetet is.

A Pentax 645D Li-ion akkumulátora 800 kép készítését garantálja CIPA szabvány szerint. A felvételek gyors tárolása érdekében kettős SD/SDHC memóriafoglalatot kapott a készülék.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles