33.6 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

A WVIL | fototv.hu

Az idei CES kiállításon debütált az Artefact Group futurisztikus Wireless Viewfinder Interchangeable Lens fényképezőgépe, mely teljesen új irányból közelíti meg a képalkotást és a kor elvárásainak megfelelő érintőkijelzős vezérlést kapott.

A készülék két fő részre osztható. Maga test vagy gépváz felfogható egy okostelefonként, melyhez az objektív vezeték nélkül is csatlakozik, így akár azt több méterrel távolabb tartva is folyamatos képrögzítést garantál. A ?gépváz? mindösszesen 7.5mm vastag, alumínium és magnézium ötvözetből készül, ráadásként 802.11n wifi, GPS, Bluetooth 2.0 és Wireless HD adatkapcsolatokkal rendelkezik. A lencse adapter tartalmazza a képérzékelőt, mely egy 24x36mm-es Full Frame CMOS szenzor 31.6 megapixels felbontással! Elérhető JPEG és RAW formátum is, az A/D konverter 12-bit-es, 512MB cache memóriával, a legnagyobb képméretben 6496 x 4872 pixelt kapunk. Természetesen videót is rögzíthetünk Full HD felbontásban 24p, 30p és 50i frissítésekkel (MOV, H.264, AVCHD formátum).

A kijelző korántsem mondható apróságnak, 5? átmérőjű AMOLED képernyő 1920×1080 (2.073.600 képpont) pixeles felbontással. A képfeldolgozó processzor több magos, Cortex-A15 ARM Multi-Core CPU, melyhez 16GB beépített memória társul, mai microSDHC kártyával tovább bővíthető. A WVIL sorozatkészítési tulajdonságai is kiemelkedőek, kb. 10 kép/mp sebességgel fotózhatunk 20 kép erejéig eltávolított objektívvel (5 RAW), 180 készíthető csatlakoztatott optikával (40 RAW).

Objektívek tekintetében igen széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket kínál a koncepció fényképezőgép, kompatibilis Nikon F, Canon EF, Micro 4/3 és Leica M bajonettes optikákkal. Egy saját fejlesztésű demo objektívvel mutatták be a készüléket, mely 28-100mm-es és f2 a kezdő fényereje.

A WVIL érintőkijelzőjének kezelőfelülete teljes értékű állíthatóságot biztosít, megkönnyítve az élesség áthelyezést, a képmódok vagy épp szűrők alkalmazását. A kissé futurisztikus keresőképről a Különvélemény c. film jutott hirtelen eszembe, az egyszer biztos, hogy élmény számba menne ennek használata. A belső memóriába alkalmazásokat is letölthetünk, a termék fontos funkciója a képek és videók egyszerű, gyors megosztása az internet különböző közösségi oldalain keresztül. Ez a ?smartphone? véna, a lenti videókból kiderül a telefonálás sem okoz neki gondot.

A specifikáció és az elképzelés igazán különleges és jövőbe mutató. Láthatunk videót működés közben, de a legfontosabb kérdés nem derül ki sehonnan? Miből-honnan-mikor kap tápellátást a WVIL? Egy 5?-os AMOLED kijelző nem fogyaszt keveset, de talán a képernyő modul egyik vastagabb részében elrejthető ennek működéséhez elegendő kapacitású akkumulátor. De mi táplálja a Full Frame érzékelőt, meddig biztosítható a WLAN kapcsolat, mi mozgatja az objektív motorját????

Kíváncsian várjuk mi lesz a megvalósulásból?

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles