27.8 C
Budapest
Monday, September 2, 2024

A balett szépségének rögzítése | fototv.hu

A time-lapse technikát föleg a tájkép- és a városi fotózásban használják, bár alkalmanként egy-egy csillagászati felvétel is így készül. Az MIT professzora,  David Gifford, és végzős hallgatója, Adrian Dalca, azonban valami egészen új dologgal állt elő. A time-lapse fotózást lassított felvételekkel ötvözték, és így mutatták be a Boston Ballet tevékenységét, amint éppen a legközelebbi fellépésre gyakoroltak.

Time-lapse felvétel egy fellépés előtti gyakorlásról

A lassú mozgás és a time-lapse kombinációja a balett szépségének különböző aspektusait hangsúlyozza.A time-lapse felvételek az együtt táncolók geometriáját és összehangolt mozgását emelik ki, míg a lassított képsorozatok az egyes táncosok mozgásának kecsességét mutatják be, ami a time-lapse felvételekből szükségszerűen hiányzik.

A felvételeket két különböző helyről összesen 6 GoPro Hero 3 Black Edition kamerával készítették. Három kamerát állítottak fel mindkét helyszínen és közülük némelyik 5 másodpercenként mások 120 másodperceként készítettek képeket. A szerkesztési munkák Adobe Premier, Adobe After Effects és Panolaps programokkal készültek.

image

TOVÁBBI AJÁNLOTT CIKK!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles