33.6 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Minőség mindenek felett új Canon EOS 77D és EOS 800D

Minőség mindenek felett új Canon EOS 77D és EOS 800D digitális tükörreflexes fényképezőgépek és optika

Budapest, 2017. február 15. – A Canon ma mutatja be az idén 30 éves EOS termékcsalád két új digitális tükörreflexes (DLSR) fényképezőgépét: az EOS 77D és EOS 800D modelleket. Felső kategóriás teljesítménye és teljes körű vezérelhetősége révén a piacvezető képalkotási technológiákkal, köztük 24,2 megapixeles APS-C CMOS képérzékelővel és DIGIC 7 képfeldolgozó processzorral dolgozó EOS 77D ideális társ lesz a fotósfelszerelésük fejlesztésére és fotóstudásuk elmélyítésére vágyó fotósoknak.
Az EOS 800D-t ezzel szemben kifejezetten a DSLR gépekkel még csak ismerkedő kezdő fotósoknak tervezték. A két új fényképezőgéppel együtt a Canon bevezeti legkisebb méretű[1] fix DLSR kit-objektívjét, az EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM-et, és a BR-E1 távkioldót, amely iránytól függetlenül akár 5 méteres távolságból is lehetővé teszi az exponálást vagy a felvétel indítását.

Minőség, részletezettség és sebesség

A legendás EOS 80D modellben is használt szenzortechnológiával és a Canon legújabb – DIGIC 7-es – képfeldolgozó processzorával működő fényképezőgépek lenyűgöző minőségű, részletgazdag fotókat készítenek.
A világ leggyorsabb, Live View[2] módban akár 3 századmásodperces sebességű autofókusz-rendszerével ellátott fényképezőgépek rendkívül éles precíz fotókat rögzítenek. Mivel sorozatfelvételi módban akár hat kockát is képesek rögzíteni egy másodperc alatt, a gyorsan mozgó témák megörökítésére is kiválóan alkalmasak.
A gyenge fényviszonyok melletti fotózáskor óriási segítséget jelent az ISO 25 600-ig terjedő (és ISO 51 200-ig bővíthető) fényérzékenység. Bizonyos felvételeknél a részletezettség a legfontosabb – a 45 kereszt típusú AF-pontnak köszönhetően a fényképezőgépek gyorsan fókuszálnak, pontosan követik a mozgó tárgyakat, és tökéletesen éles képeket rögzítenek.
A 7560 képpontos RGB+IR fénymérés mindkét modell esetében érzékeli a finom részleteket (pl. a bőrtónust), és annak megfelelő pontos expozíciót biztosít.

Egy kis Hollywood

Az állóképek mellett a mozgóképek is kivételes részletezettséggel és egyenletes átmenetekkel rögzíthetők mindkét új digitális tükörreflexes fényképezőgéppel. A Full HD 60 kocka/másodperc és a HDR Movie Shooting módok használatával gyorsan mozgó témákról is jó minőségű videók készíthetők. Akár egy téli sízés, egy sportjelenet vagy napfényes tengerpart a téma, a Dual Pixel CMOS AF precízen követi a mozgó tárgyakat, és egyenletes fókuszállással gondoskodik a professzionális végeredményről. Ha állvány nélkül, kézből videózunk az öttengelyű digitális képstabilizátor kiszűri a fényképezőgép bemozdulásából eredő életlenségeket.
Az EOS 77D-vel rengeteg állítási lehetőségre nyílik mód, ha valaki el akar térni az automata fényképezéstől: két tárcsán is lehet állítani például a rekeszt és a zársebességet, a felső LCD-panelről pedig minden aktuális paraméter leolvasható. Az EOS 800D oktatófelülete fényképezés közben megmutatja a kevésbé tapasztalt fotósoknak, hogyan működnek a fényképezőgép beállításai, tökéletesítve ezzel a fotózás technikáját és elősegítve a tanulást.
Képrögzítés, csatlakozás, megosztás
Az NFC és a wifi technológiáknak köszönhetően a fotós egyszerűen megoszthatja álló és mozgóképeit a kompatibilis okoseszközökkel, vagy megosztás és szerkesztés előtt elküldheti őket a Canon Connect Stationre. A folyamatos csatlakozást biztosító Bluetooth®-kapcsolat révén még a táskából sem kell elővenni a gépet a bekapcsoláshoz és a fényképek megtekintéséhez. Okoseszközök vagy az új BR-E1 távkioldó segítségével a fényképezőgép távolról is üzemeltethető.

A fotózási hatótávolság kiterjesztése

Az új EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM kit-objektív ideális választás kezdők számára. Egy alapszintű tükörreflexes fényképezőgéppel kiegészítve sokféle téma fotózását teszi lehetővé, a tájképtől a portréig. Ez a kategóriájának legkisebb1 objektívje, négyfokozatú képstabilizátorral kerül a boltokba.
A 7 lamellával elért kör alakú blendekialakítással elmosódottá tehető a portréfotók háttere is. Videókészítéskor a szinte hangtalan léptetőmotorral dolgozó Servo AF-rendszer tökéletes fókuszálást tesz lehetővé, zavaró zaj nélkül.
Az EOS 77D főbb jellemzői:
  • Könnyen kezelhető vezérlőgombok
  • 24,2 megapixeles felbontás
  • 45 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszer
  • Egyszerű használat
  • Vezeték nélküli vezérlés és képmegosztás okoseszközökkel Bluetooth®-kapcsolaton keresztül
  • Dual Pixel CMOS AF a gyors, gördülékeny és pontos videofókuszáláshoz

Az EOS 800D főbb jellemzői:

  • APS-C-re méretezett 24,2 megapixeles DSLR-képminőség
  • Optikai képkereső és Vari-angle érintőképernyő
  • Egyszerű vezeték nélküli képmegosztás okoseszközökkel
  • 45 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszer, és a világ leggyorsabb2 Live View AF-üzemmódja
  • Rendkívül éles Full HD videók egyszerű készítése

Az EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM objektív főbb jellemzői:

  • Széles zoomtartomány (18-55 mm)
  • 61,8 mm hosszúság és mindössze 215 g súly
  • Négyfokozatú képstabilizátor
  • STM-autofókusz
  • Kiváló képminőség

A BR-E1 távkioldó főbb jellemzői:

  • Bluetooth®-csatlakozás
  • 5 méteres hatótávolság minden irányból
  • Kézreálló vezérlőgombok
  • Kép-, és mozgókép-rögzítés
  • Fókusz-, és zoomvezérlés
[1] A DSLR-gépekhez szánt 18-55 mm-es fix kit-objektívek között, a Canon 2017. februári felmérése szerint
[2] Az APS-C érzékelővel ellátott, cserélhető objektívű digitális fényképezőgépek között, a Canon 2017. februári felmérése szerint. A mérés használat közben, CIPA szerinti irányelvek és a Canon saját belső mérési módszere szerint, felszerelt EF-S 18-55 mm f/4-5.6 IS STM objektívvel történt, egy-egy felvételt készítve AF és Live View módban.
Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles