33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Az új Voigtländer objektív sorozat első tagjai

Még csak tervként mutatta be a Voigtländer a Sony E bajonetthez készülő három új nagylátószögű objektív főbb paramétereit. A tervek szerint a jövő év tavaszán kerül a boltokba a Voigtländer 10 mm F 5,6 Hyper-Wide-Heliar objektív, a Voigtländer 12 mm F 5,6 Ultra-Wide-Heliar objektív és a Voigtländer 15 mm F 4,5 Super-Wide-Heliar objektív.

Az új Voigtländer objektív sorozat első tagjai – illusztráció

Az új Voigtländer objektív sorozat első tagjai – illusztráció

A három új nagylátószögű Voigtländer objektív a Sony E bajonettes fényképezőgépekhez lesz csatlakoztatható külön adapter nélkül. A most bemutatott lencsék a szokásoknak megfelelően csak az új sorozat első, nagylátó képviselői, melyek kiválóan alkalmasak tájkép- és épületfotósok számára.

A 12 és a 15 mm-es objektív már elérhető a Minolta/Leica vázakhoz VM bajonett formájában, de a 10 mm-es objektív egy vadonatúj konstrukciót takar. A gyártó a lencsék elkészítésekor az extrém nagylátószögek mellett az objektív, a váz és a fotós közötti gyors és egyszerű kommunikációt tűzte ki célul. Ennek köszönhetően az összes releváns adat, mint pl. a gyújtótávolság, a rekeszérték és a tárgytávolság, átadásra kerül a fényképezőgép felé. Ezek az adatok meg is jelennek a keresőben vagy a kijelzőn.

Külön meg kell említeni a szelektív rekeszválasztást, amely a teljes képérzékelős modellekhez készült objektívekben most kerül első alkalommal beépítésre. Ennek köszönhetően mozgókép rögzítésekor lehetőség nyílik a fokozatmentes és zajtalan rekeszérték változtatásra.

A három új nagylátószögű Voigtländer objektív a legújabb technológia felhasználásával, a legmodernebb formában készül. De pár hónapot sajnos még várnunk kell arra, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassuk. Türelem!

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles