27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Máté Bence előadása: Fotóstúrák a Nemzeti Parkjainkban

2015. március 26-án 18.30 órai kezdettel a Természettudományi Múzeumban.

Máté Bence előadása egy program népszerűsítő kampány részeként indult, de az előadást elnézve sokkal inkább egy oktató videó arról mit és hogyan fotózzunk a természetben, hogyan keressünk témát és hogyan fejlesszük fotós precizitásunkat tökélyre. Az előadás ajánlható minden fotós számára.

A „Fotóstúrák nemzeti parkjainkban” programsorozat keretében márciustól novemberig 15 különleges túraajánlattal várják a természet és fotózás szerelmeseit a Magyar Nemzeti Parkok. A túrákon résztvevők természetvédelmi szakemberek és neves természetfotósok vezetésével bővíthetik ismereteiket természeti örökségünkről és mélyedhetnek el a természetfotózás rejtelmeiben.

És ha már természetfotózás, Máté Bence neve mellett sem mehetünk el szó nélkül. Bence már egészen ifjú kora óta foglalkozik a természet különleges pillanatainak megörökítésével, a természeti értékek megismertetésével, bemutatásával. Számos díja mellett külön kiemelendő, hogy az év természetfotósa világpályázaton – a verseny történetében első magyarként – Árnyjáték című képével megnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott „Az év természetfotósa 2010” díjat, valamint a legkiemelkedőbb kollekcióért járó elismerést, az Eric Hosking-díjat.

Támogatva a Varázslatos Magyarország, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Nemzeti Parkok közös kezdeményezését, 2015. március 26-án 18.30 órai kezdettel szakmai munkájáról és tapasztalatairól előadást tart a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolatermében.

A túrákról bővebb információt talál a magyarnemzetiparkok.hu/fotosturak oldalon, valamint a facebook.hu/MagyarNemzetiParkok webfelületen.

Létszámkorlátos túráinkra jelentkezéseiket a részletezett nemzeti parki elérhetőségeken, valamint az info@varazslatosmagyarorszag.hu címen várjuk.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles