29.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Eisa hírek: Panasonic LUMIX DMC-GH3 és LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S. objektív

Kiemelkedő elismerésekben részesült a Panasonic cserélhető objektíves digitális tükör nélküli fényképezőgépe a LUMIX DMC-GH3, a SC-PMX9 sztereó zenelejátszó, valamint a LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S. objektív

Németország, Wiesbaden (2013. augusztus 15.)– Az EISA díját legrangosabb kitüntetésként tartják számon, amit elektronikai termék kaphat, ugyanis az 1982-ben alapított szövetség tagjai közé tizenkilenc európai ország ötven audio-, video-, fényképészeti- és mobil elektronikai magazinja tartozik. Az EISA fő tevékenysége elektronikai termékek tesztelése, az általuk adományozott díjak jelentősen befolyásolja a vásárlói döntéseket.

A Panasonic digitális tükör nélküli fényképező gépe, a LUMIX DMC-GH3, az SC-PMX9 sztereó zenelejátszó, valamint a LUMIX G VARIO 14-140mm / F3.5-5.6 ASPH. / POWER O.I.S. objektív szintén EISA díjakat nyertek.

LUMIX DMC-GH3: kiemelkedő videó- és képminőség egy rusztikusan elegáns és kompakt formában
A LUMIX GH3 cserélhető objektíves tükör nélküli (MILC) fényképezőgép elnyerte a „2013-2014. év legjobb európai fényképezőgép és videófelvevője” díjat (European Photo-Video Camera 2013-2014) sokoldalúságáért, valamint az állóképek és a videofelvételek kiemelkedő képminőségéért. A zsűri így indokolta a döntését: “A Panasonic LUMIX DMC-GH3 biztosítja a legjobb képminőséget a saját árkategóriájában, de akár a nála drágább, fényképezésre és videofelvételre egyaránt alkalmas készülékek között is. Teljesen manuális módon is beállítható, amellett hogy az automatikus videó rögzítés a terepen vagy hivatalos eseményeken tesz jó szolgálatot. A készülék kezelőszervei remekül kézre állnak, a fényképek készítéséhez számos beállítási lehetőség rendelkezésre áll és nagy teret engedtek a személyre szabhatóságnak, amitől a gép különösen jól és egyszerűen használható. A Panasonic LUMIX DMC-GH3 nagyon népszerű azok körében, akik videózni is szeretnek a gépükkel, mert nagyon könnyű és strapabíró, ellenáll az időjárásnak (csepp- és porálló kialakítás), és számos kiváló minőségű objektív csatlakoztatható hozzá.

Az EISA ítészeit is meggyőzte a LUMIX G VARIO 14-140 mm F3.5-5.6 objektív elődmodellhez mért jelentős súlycsökkenése ezért ennek adományozták a „2013-2014. év legjobb európai kompakt rendszerfényképezőgépekhez feljlesztett objektíve” (European Compact System Zoom Lens 2013-2014) díjat, kiemelve: „A LUMIX G Vario 14-140 mm F4.0-5.8 ASPH Power O.I.S. objektív továbbfejlesztésével egy sokkal kisebb és sokkal könnyebb objektívet sikerült megalkotni, amely pontosan és halkan működik és külső megjelenésében is remekül illik a GH3 és G6 LUMIX fényképezőgépekhez.”

„Ez az objektív sokkal inkább felhasználóbarát, hiszen csaknem 200 grammal könnyebb, az optikai képstabilizátora jobb, mint az előző verzióknak, a hét lemezből álló rekesz pedig a kép életlen részeit finoman mossa el.”

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles