28.8 C
Budapest
Saturday, July 27, 2024

Szabó Béla fotóművész két új könyve

Szabó Béla fotóművésznek a tavaszi hónapokban kettő könyve jelent meg győri kiadóknál. Ezekkel a kötetekkel az eltelt egy évtizedben 14 könyvet fényképezett és közel két tucatban volt társszerző.

Villányi László Radnóti-, József Attila-, Zelk Zoltán-díjas költővel közösen készítették el a Győri idők c. kötetet, amely a szerzők közös ajándéka szülővárosuknak együtt száztíz éves születésnapjuk alkalmával. A képekkel illusztrált verseskötet egy nem szokványos, nem a hagyományos városalbumok formájában kalauzolja végig az olvasót Győrben. A könyvet a Magyar Kultúra Kiadó jelentette meg.

Megérintő szavak címmel jelent meg a XII. Győri Könyvszalon beszélgetéseiből egy válogatáskötet. A szerkesztő Werner Krisztina Popper Gábor, Darvasi László, Fábián Janka, Vass Virág, Szendi Gábor, Szinetár Miklós, Vekerdy Tamás, Kalász Márton, Kiss Ádám, Süveges Gergő, Győri Enikő-Gál Helga-Bakos Piroska és Zacher Gáborral elhangzott beszélgetések szerkesztett változatait válogatta be a kötetbe. A könyvben megjelenő portrékat Szabó Béla fotóművész készítette, aki 12 éve fényképezi a Győri Könyvszalon eseményeit. A kötete a győri Palatia Nyomda és Kiadó jelentette meg.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles