30.3 C
Budapest
Sunday, July 28, 2024

Nikon bemutatta 4 új Coolpix modelljét

A mai nappal jelentette be a Nikon, 4 új COOLPIX modelljét:

  • Nikon COOLPIX P7700 : egy igazi hordozható fotózseni
  • COOLPIX S01 : a COOLPIX sorozat legstílusosabb tagja, amely hitelkártya méretű, mégis feltűnő
  • COOLPIX S6400, 12-szeres zoommal rendelkező, trendi és keskeny fényképezőgép
  • COOLPIX S800c Hálózatra kapcsolt, Android™ alapú, wifi-vel felszerelt, közösségi fényképezőgép

***

A hivatalos sajtóközlemények:

Hódítson meg új területeket kreativitásával: itt a Nikon COOLPIX P7700
Fejlett, kompakt méretű fényképezőgép, gyors objektívvel és dönthető monitorral

Amszterdam, Hollandia, 2012. augusztus 22.: A Nikon a mai napon bemutatta a COOLPIX P7700 modellt: a tökéletességre törekvők fényképezőgépét, amely meglepően kis méretű. A csodás háttérelmosódással kiegészített életteli képeket garantáló P7700 meglepő fényerejű, f/2,0-4,0 rekeszű NIKKOR 7,1-szeres optikai zoommal felszerelt objektívvel, nagyméretű, 1/1,7 hüvelykes, hátsó megvilágításos, 12 megapixeles CMOS-érzékelővel, objektíveltolásos rázkódáscsökkentéssel, teljes HD videó-rögzítési képességgel, RAW-fájlformátum-kezeléssel, valamint 7,5 cm-es, dönthető LCD-monitorral van felszerelve.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX P7700 egy igazi hordozható fotózseni. A világos NIKKOR objektív valódi üvegműremek. Széles, 28-200 mm-es fókusztartomány és gyors, f/2,0-4,0 értékű rekesz jellemzi, a kiemelkedő érzékenységű CMOS-érzékelő pedig részletgazdag képeket biztosít bármilyen fényviszonyok mellett. Az új, dönthető LCD-monitor további lehetőségeket nyit meg a használó előtt, és egyedi rálátást nyújt minden megörökíteni kívánt pillanatra, főleg videokészítés közben.”

A fény varázslója
Bármilyenek is a fényviszonyok, a COOLPIX P7700 fejlett Nikon objektívtechnológiája kiemelkedő pontosságot, nagy felbontást és éles kontrasztot biztosít a képeknek. A két ED üveg objektívelem minimálisra csökkenti a színeltérést, a semleges szürke szűrő jobb expozíció-vezérlést tesz lehetővé, a hétlamellás, kerekített íriszű rekesz pedig káprázatos, természetes hatású háttérelmosódást nyújt. Ha a fényminőség javítására is szükség van, használhatja a beépített, felnyíló vakut a vezérlőfunkcióval, vagy választhat a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerek nyújtotta kompatibilis vakuegységek közül.

A rendező munkatársa
A COOLPIX P7700 kiváló választás minden olyan, bimbódzó filmrendező számára, aki hordozható, mégis sokoldalú gépet keres. Teljes HD (1080p) minőségben, térhangzással rögzíthet videót. Egyéni videomódban lehetősége van többek között a rekeszérték és az ISO-érték szabályozására, felvétel közben is használhatja az optikai zoomot, és a külső mikrofoncsatlakozóval tovább tökéletesítheti a hangfelvétel minőségét.

Teljes körű irányítás
A PSAM expozíciós módokkal pontosabban szabályozható az alkotás folyamata, és a három, egyedileg megadott fényképezőgép-beállítások azonnali bekapcsolását is lehetővé teszi. A két testreszabható funkciógombbal megkerülhető a menü használata, hiszen ezekhez egyszerűen hozzárendelhetők a leggyakrabban használt fényképezőgép-beállítások. A könnyű manuális szabályozást biztosító első és hátsó vezérlőtárcsákkal gyorsan elérhetők a legfontosabb fényképezőgép-beállítások. 


Kreativitás minden szögből
A 7,5 centiméter átlójú, 921 000 képpontos monitor segítségével bármilyen szögből fotózhat – erről a nagy megtekintési szög és a tükröződésgátló bevonat gondoskodik. A dönthető monitor 100%-os RGB-színvisszaadást és olyan magas kontrasztarányt nyújt, amelyben nem fog csalódni.

Gyors képfeldolgozás
A nagysebességű EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer jobb képminőséget és videofelvételeket biztosít, és még magas ISO-érték mellett is alacsony marad a zajtartalom és kiemelkedő lesz a részletgazdagság.

Egyéb kiemelt funkciók
Objektíveltolásos rázkódáscsökkentés: a Nikon továbbfejlesztett rázkódáscsökkentő rendszere valós időben fogja vissza a fényképezőgép rázkódásának hatását, és akár négy lépésközzel rövidebb zársebesség használatát is lehetővé teszi.

Nagy (6400-ig terjedő, illetve azzal egyenértékű) ISO érzékenység:hatására csökken a kép elmosódásának kockázata gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. Az ISO-érték 80-tól 6400-nak megfelelő értékig állítható a Hi1 beállítás használatával.

Rövid reakcióidő a zökkenőmentes munka és stresszmentes fényképezés érdekében. Váltson azonnal a funkciók között, élvezze a szinte azonnali bekapcsolást, a páratlan AF-sebességet és a különlegesen rövid kioldási késedelmet.

Fotózás RAW formátumban:a felvételek készítése és tárolása során használható a kiemelkedő minőséget nyújtó NRW-formátum, még az olyan beépített funkciók használatakor is, mint a sorozatfelvétel és a Picture Control.

Picture Control:vegye át az irányítást fényképei és videói felett. A színek élénkségét és az élességet mind a négy expozíciós módban (P/S/A/M) a felvétel elkészítése előtt beállíthatja. A két egyéni Picture Control segítségével megkerülheti a menüt, és beállíthatja kedvenc funkcióinak gyors elérését.

Rugalmas, nagysebességű sorozatfelvétel háromféle választható sebességgel: 8 kép/mp (max. 6 kép), 4 kép/mp (max. 6 kép) vagy 1 kép/mp (max. 30 kép).

Effektusok és szűrők: készítsen fotókat és videókat speciális hatásokkal, vagy alakítsa át kész képeit szűrők használatával. Használhatja például a Festmény effektust, amelytől fotói úgy tűnnek majd, mintha festmények lennének. A szűrők közül választhatja többek között a Kiválasztott színt, amellyel monokróm kép hozható létre a kiválasztott szín alapján.

Vezeték nélküli kapcsolat: kompatibilis az Eye-Fi X2- (vagy újabb) kártyákkal, így közvetlen adatátvitelt tesz lehetővé okostelefonokkal illetve SD-, SDHC- valamint SDXC-memóriakártyákkal.

Kompatibilis kiegészítők: a Nikon következő kiegészítőivel minden felvételből kihozhatja a legtöbbet: Vakuegységek, az ML-L3 távvezérlő, a 40,5 mm-es szűrők, az MC-DC2 vezetékes távkioldó és a GP-1 GPS-egység.

A COOLPIX P7700 fekete színben kapható.

****************

Fényképezőgép a kifutóra: bemutatkozik a divatos COOLPIX S01
Kisebb, mint egy hitelkártya, mégis feltűnő

2012. augusztus 22., Hollandia: A Nikon Europe bemutatta a COOLPIX S01 modellt, egy feltűnő, rendkívül kis méretű fényképezőgépet, a COOLPIX sorozat legstílusosabb tagját. A kivételes stílus gondoskodik arról, hogy az apró váz ellenére is feltűnést keltsen. A fényképezőgép fényes vörös, ezüst, fehér, fekete és rózsaszín kivitelben kapható, és NIKKOR 3-szoros optikai zoom objektívvel, 6,2 cm átlójú érintőképernyővel, 10,1 megapixeles CCD-képérzékelővel, 7,3 GB belső memóriával rendelkezik, valamint képes 720p-videó rögzítésére is, így bárhol és bármikor használható.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S01 egyszerűen ellenállhatatlan. A pehelykönnyű, ultrakompakt váz rendkívül vonzóvá varázsolja, mégis olyan csúcstechnológiás megoldásokkal rendelkezik, amelyekkel mindig nagyszerű fényképek készíthetők. A táskába rejtve nem is érzékelhető a súlya, amikor azonban előrántja, mindenkit lenyűgöz a 3-szoros optikai zoom objektívvel és a 10,1 megapixeles képérzékelővel. A könnyen használható érintőképernyővel játszi könnyedséggel alkalmazhat speciális effektusokat a videókra, illetve kreatív szűrőket a fényképekre. A fényképezőgép nem csupán egy szuper stílusos kiegészítő, hanem egy apró fénykép- és videokészítő zseni.”


Kompakt szépség

A beépített akkumulátorral és 7,3 GB belső memóriával rendelkező, szuperkeskeny és karcsú COOLPIX S01 akár 3000 teljes felbontású képet vagy 3 órányi VGA-minőségű videót képes tárolni memóriakártya vagy külső töltő segítsége nélkül.

Mindeközben az intuitív érintőképernyő rendkívül könnyen használhatóvá teszi a fényképezőgépet, és a 10,1 megapixel felbontású CCD-képérzékelővel gyönyörű fényképek és videók rögzíthetők. Számtalan kreatív effektussal adhat egyedi vonást a fényképeknek a nosztalgikus szépiaeffektustól a retró érzést nyújtó játékkamera hatásig. Az érintőképernyő nagy menüikonjai könnyű navigációt biztosítanak, a kezdő képernyő pedig az igényeknek megfelelően testreszabható, sőt háttérképnek saját fotót is beállíthat.

További főbb tulajdonságok
NIKKOR 3-szoros optikai zoom objektív (29-87 mm):
segítségével a Nikon precíz objektívtechnológiájának előnyeit élvezheti. Az objektív folyamatosan kimagasló minőségű fényképeket és videókat készít, legyen szó akár csoportképről, akár portréról.

HD videó (720p): az élet könnyedén, nagy felbontású mozgóképként rögzíthető. Egyetlen érintés a képernyőn Videó módban, és már indulhat is a felvétel.

Bemozdulási elmosódottság érzékelése: A bemozdulási elmosódottság érzékelése csökkenti a fényképezőgép rázkódásának hatását, így kiegyenlíti a fényképezőgép és a téma elmozdulását. A nagy (1600-ig terjedő) ISO fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén.

Egyszerű automata mód Automatikus programválasztóval: a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a fényképezett helyzethez leginkább illő programot, így mindig lélegzetelállító eredményt kaphat.

EXPEED C2: A Nikon fejlett képfeldolgozó rendszere a fényképezőgép minden technológiáját a gyors válaszhoz, kiemelkedő teljesítményhez és maximális képminőséghez optimalizálja.

USB- és hálózati töltő: a mellékelt USB-kábel segítségével a számítógépről is tölthető.

A COOLPIX S01 öt színben érhető el: ezüst, rózsaszín, vörös, fekete és fehér

**********

Megérint a stílus: itt az elegáns COOLPIX S6400, 12-szeres zoommal

Hollandia, 2012. augusztus 22.: A mai napon új taggal gyarapodott a Nikon COOLPIX kollekciója: a színpompás COOLPIX S6400 egy kiemelkedően stílusos, sokszoros zoommal felszerelt fényképezőgép, amely a barátok és a család fotózását különleges élménnyé teszi. A fotózásnak és videokészítésnek egyaránt elegáns megjelenést kölcsönző ultravékony COOLPIX S6400 modell 7,5 cm-es érintőképernyőjén könnyen visszajátszhatja az elkészült képeket, és a kreatív hatások egész tárházából választhat. A 16 megapixeles, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő a 12-szeres optikai zoommal kombinálva gondoskodik arról, hogy bármilyen fényviszonyok mellett vibrálóan élethű fotókat és videókat készíthessen.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket mondta: „A COOLPIX S6400 gyönyörű és keskeny fényképezőgép, amelyet bármikor a zsebébe csúsztathat, akár barátaival indul bulizni, akár a világot utazza körbe. Az öt fiatalos színben kapható készülékkel a kezében sem a tökéletes portré elkattintásakor, sem lélegzetelállító tájképek készítésekor nem eshet ki a stílusból.”

Kompakt szépség

Már nem csak a nagyobb fényképezőgépekkel lehet csodásan éles képeket készíteni vagy számos különböző szituációban fényképezni. Karcsú, 19,8 mm-es váza ellenére a COOLPIX S6400 egy 12-szeres, nagy látószögű optikai zoommal felszerelt NIKKOR objektívet rejt, amely segítségével a drámai közelikről azonnal válthat az összes barátot összefogó csoportképre.

Bármilyen fényviszonyok között
Legyen szó a tökéletes naplementéről, sötét koncertszínpadról vagy egy romantikus gyertyafényes vacsoráról, a hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-érzékelő előnyei azonnal érezhetőek lesznek. Minden egyes képkockának több fény jut: a különlegesen érzékeny képérzékelő EXPEED C2 processzora minden napszakban éles képet biztosít.

Intelligens belső
A COOLPIX S6400 esetében nem kell választani a külcsín és a belbecs között. A kifinomult, 7,5 cm-es, 460 000 képpontos, széles LCD-érintőképernyő intuitív ujjhegyvezérlést biztosít exponáláskor és visszajátszáskor egyaránt, köszönhetően a lágy érintőképernyős technológiának és a Nikon Clear Color kijelző tükröződésgátló bevonatának. Ha elkészült a kívánt felvétel, a Gyors effektusok módban azonnal további stílust adhat a képhez. Csak nyomja meg az effektusok kisképeit az érintőképernyőn, és máris 19 egyedi hatásból választhat, mint a játékkamera hatás, a kiválasztott szín vagy a festményhatású fotó.

Teljes HD (1080p) minőségű videofelvétel sztereó hanggal
Készítsen teljes HD minőségű videót bármikor a videofelvétel gombbal: egyetlen mozdulattal válthat fotóról videóra, a 12-szeres zoommal rendelkező objektívvel pedig késedelem nélkül ráközelíthet az eseményekre. A felvételszünet-funkcióval bármikor megállíthatja, majd újraindíthatja a felvételt, amelyet a fényképezőgép egyetlen, folyamatos videóvá fűz össze a zökkenőmentes visszajátszáshoz.

Egyéb kiemelt funkciók

Intelligens vezérlésű AF-rendszer: a fényképezőgép automatikusan kiválasztja az éles képhez szükséges legjobb élességet – legyen szó bármilyen témáról és bármilyen kompozícióról.

20 motívumprogram mód:a felvétel kontextusához illő program megadása fantasztikus eredményt garantál, de ha kívánja, az Auto. prog. választó magától kiválasztja a helyzethez illő, optimális beállításokat.

Objektív-eltolásos VR (rázkódáscsökkentés): a Nikon automatikus rázkódáscsökkentő technológiája valós időben ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így stabil fényképek és videók rögzíthetők.

Elmosódásgátlás. A magas (akár 3200-as) ISO érzékenység még kevés fény mellett is éles képeket eredményez. A Mozgásérzékelés a fényképezőgép és a téma mozgásának hatását egyenlíti ki. Az Éjszakai portré és az Éjszakai tájkép programok segítségével kevés fény mellett is éles képeket készíthet. Az Auto HDR program nagy kontraszthatású helyzetekben, például a napfényes tengerparton is részletgazdag fotókat készít.

Egyszerű panoráma 360°/180°: dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pánozással.

A COOLPIX S6400 öt színben érhető el: fekete, vörös, ezüst, lila és kék.

************

Fényképezőgép 2.0: a COOLPIX S800c
Hálózatra kapcsolt, Android™ alapú, wifi-vel felszerelt, közösségi fényképezőgép

Amszterdam, Hollandia, 2012. augusztus 22.:A Nikon Europe ma bemutatta a COOLPIX S800c kompakt fényképezőgépet, amely a tökéletes fényképeken kívül sok minden mást is kínál. Az Android operációs rendszerű modell wifi-kapcsolattal csatlakozik az internetre. Képes alkalmazásokat letölteni a Google Play™ rendszerből, így fényképkezelő és közösségi alkalmazások, valamint játékok egészen új világát nyitja meg. A NIKKOR 10-szeres optikai zoom objektívvel, hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-érzékelővel és nagy felbontású, 8,7 cm átlójú érintőképernyős fényképezőgép minden olyan funkcióval rendelkezik, amely feleslegessé teszi, hogy a jövőben választani kelljen az azonnali feltöltés és a jó minőségű kép megosztása között.

Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőket fűzte hozzá: „A COOLPIX S800c fényképezőgép épp annyira a közösségi életre van teremtve, mint a felhasználó. Még kevés fény mellet is képes Teljes HD videókat és nagyszerű fényképet rögzíteni – például egy buliban. Ha valamit meg szeretne osztani a barátaival, a képernyőre koppintva feltöltheti a képet a Facebook vagy a Twitter szolgáltatásba, illetve egyéb közösségi médiaoldalakra vagy online albumokba, és azonnal olvashatja a beérkező pozitív megjegyzéseket.”

Androidos fényképezőgép
Az Android operációs rendszerű COOLPIX S800c fényképezőgép egy teljes értékű szórakoztató központtá válhat. Letöltheti a Google Play legújabb alkalmazásait, elérheti a barátok által a közösségi médiumokra feltöltött tartalmat, utazás közben tájékozódhat az aktuális helyről, vagy akár játszhat is: a lehetőségek száma végtelen.

Mindenki lájkolni fogja a fényképeket
A COOLPIX S800c minden helyzetben éles fényképet készít; ennek érdekében hátsó megvilágítású CMOS-képérzékelővel rendelkezik, amely kevés fényben és különösen fényes helyzetekben is képes fotózni, az EXPEED C2 képfeldolgozó rendszer és a fantasztikus automatikus élességállítás pedig garantálja a gyors reakcióidőt. Biztos lehet benne tehát, hogy a barátaival átélt spontán pillanatok megosztás után is éppen azt a hangulatot sugározzák majd, mint a kép készítésének pillanatában.

A NIKKOR nagy látószögű, 10-szeres optikai zoom objektívje (25-250 mm) az extra alacsony szórású üvegnek köszönhetően kiemelkedő élességet és színeket biztosít minden helyzetben, legyen szó akár a teljes témáról, akár tökéletes portréhoz szükséges személyes közeliről. A négy fejlett elmosódásgátló funkció minimálisra csökkenti a téma mozgásából, a gyenge fényviszonyokból vagy a fényképezőgép rázkódásából eredő bemozdulás hatását.

Intelligens belső
A 819 ezer képpontos OLED-érintőképernyő vetekszik a legjobb okostelefonok érzékenységével, tükröződésgátló, ultra nagy felbontású, 8,7 cm átmérőjű, és nagy megtekintési szögének köszönhetően az S800c használata egyszerű és élvezetes. Görgethet a képek között, valamint bármelyiküket kreatív módon szerkesztheti is.

Egyéb kiemelt funkciók
Az élmények megosztása:
könnyedén csatlakozhat az internetre wifi-kapcsolaton keresztül. A fényképeket és videókat feltöltheti a közösségi médiumokba és fotómegosztó honlapokra, illetve közvetlenül okostelefonra vagy táblaszámítógépre.

myPicturetown.com: a fényképgalériát akkor is megtekintheti, ha éppen nem csatlakozik az internetre. A fényképezőgép beépített alkalmazásával közvetlenül a Nikon internetalapú fényképtárhely-szolgáltatásához csatlakozhat.

Beépített GPS:geocímke formájában rögzítheti a kép készítésének pontos helyét (szélességi és hosszúsági fokot) a fénykép adataiban (Exif). Minden olyan Google-alkalmazással kompatibilis, amelyikhez GPS szükséges.

Teljes HD (1080p) videó sztereó hanggal: könnyen rögzítheti mozgó életképet. A 10-szeres optikai zoom automatikus élességállítása videofelvétel közben is használható, a HS videó móddal pedig gyorsított vagy lassított felvétel készíthető akár 240 kép/mp sebességgel (VGA).

Objektív-eltolásos rázkódáscsökkentés:a Nikon automatikus rázkódáscsökkentő technológiája valós időben ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így a stabil fényképek és videók rögzíthetők.

Bemozdulási elmosódottság érzékelése: a nagy (3200-ig terjedő) ISO fényérzékenység hatására csökken a kép elmosódottsága gyenge fény esetén. A Mozgásérzékelés a fényképezőgép és a téma mozgásának hatását egyenlíti ki. A Legjobb kép kiválasztása (BSS)funkció legfeljebb 10 egymást követő kép közül kiválasztja a legélesebbet.

Az ellenfényes HDR technológia a nagy kontrasztú képeket is részletgazdagon adja vissza.

Egyszerű panoráma 360°/180°:dinamikus panorámaképek létrehozása függőleges vagy vízszintes pásztázással.

Folyamatos mód: éles felvételek készíthetők a jelenetről, 8,1 kép/mp sebességgel.

Belső memória: 1,7 GB belső memória a képeknek és videóknak, valamint 680 MB az alkalmazásoknak. Ha további tárhelyre van szüksége, a fényképezőgépet bővítheti SD/SDHC-kártyákkal (32 GB-ig).

A COOLPIX S800c modell fekete, vörös, ezüst és fehér színekben kapható.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,503RajongókTetszik
197KövetőKövetés
771FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles