28.5 C
Budapest
Thursday, August 15, 2024

Mit kínál a Panasonic a fotósoknak? – Tavaszi Termékszeminárium 2012

A Panasonic nagyszabású és kellemes hangulatú tavaszi termékszeminárium keretében mutatta be a tavaszi kollekció darabjait a Hotel Flamencoban április 17-én. A sajtó jóllakott képviselői saját szemükkel és kölcsön 3D-s szemüvegekkel győződhettek meg a legújabb televíziók minden igényt kielégítő minőségéről, lehetett nézegetni-próbálgatni a szórakoztató (házimozi rendszerek, lejátszók, videokamera, fényképezőgép) és kevésbé szórakoztató (epilátor, mosógép) elektronikai termékeket. Mi leginkább a fényképezőgépekre voltunk kíváncsiak: mit kínál a Panasonic 2012-ben a kezdő és haladó fotósoknak?

Bár egyesek a fejüket fogják, azért jó kis gép ez...

Bár egyesek a fejüket fogják, azért jó kis gép ez…

A bemutatott gépek közül a LUMIX G család legújabb tagja, az F5 az abszolút kedvenc. A várhatóan májustól kapható, kabátzsebben is elférő könnyű kis gép ne tévesszen meg senkit: a szerény kompakt külső professzionális gépekre jellemző tulajdonságokat rejt. A 12800 ISO-nál már láttam, hogy félre tehetem a kompakt gépektől való idegenkedésemet, a GF5-tel az alkonyatkor is részletgazdag vámpír- és egyéb fotókat készíthetünk – hála a 12,1 megapixeles Live MOS szenzornak. Az élességállítás ideje 0,09 másodperc (ilyen ez a Light Speed Auto Focus!), a motívumprogram súgóval és 14 szűrővel felszerelt gép 1080 soros Full HD videók készítésére is alkalmas. A 920.000 képpontos LCD érintőképernyőn gyorsan és egyszerűen módosíthatók a kép készítésének paraméterei, és érdemes kipróbálni az Intelligens Auto Plus (iA+) funkciót is. A tükörszerkezetet mellőző cserélhető objektíves gép Multi-process zajszűrővel ellátott Venus Engine képfeldolgozó elektronikával van felszerelve.

Sose féltse fényképezőgépét! - bátorít a termékkatalógus

Sose féltse fényképezőgépét! – bátorít a termékkatalógus

Természetesen a legújabb kedvenc mellett láthattuk és kipróbálhattuk a régebbi jól bevált modelleket, köztük a LUMIX G sorozat legkisebb és legkönnyebb gépét, az F3-t, valamint az ultravékony és/vagy minden megpróbáltatásnak ellenálló kompakt gépeket. Ez utóbbiak közül a DMC-FT4-gyel szinte bármit megtehetünk, amire csak sziklamászás vagy vadvízi evezés közben kedvünk szottyan: a strapabíró kis gép 12 méterig vízálló, 2 méterről még nyugodtan leejthetjük, -10 fokig fagyálló, sőt a por sem árt neki. A GPS címkézés is egyszerűen megoldható, beépített magasságmérő, nyomásmérő és iránytű is van az ügyes kis szerkentyűben, amellyel nem csak FULL HD videofelvételeket készíthetünk, hanem 3D fotókat is. Ráadásul 4 színben kapható, lányoknak a narancssárgát, fiúknak a türkizkéket ajánljuk. Vagy vice versa.

A csúcsminőségű Leica objektívekkel felszerelt nagyfelbontású videokamerák (HC-X900, HC-X800) is tudnak mindent, amit egy egyszerű – vagy bonyolult – felhasználó szeme és füle megkívánhat: FULL HD képminőség 3MOS rendszerrel, 1080/50p képrögzítés, 16 megapixeles fotók, 12-szeres optikai zoom, 5.1 csatornás surround hangfelvétel, hogy csak néhányat említsünk.

Aki kedvet kapott, a panasonic.hu honlapon informálódhat tovább a tavaszi kollekció modelljeiről.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,500RajongókTetszik
197KövetőKövetés
798FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles