28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Elhunyt Jaksity László (1938-2012)

2012. március 22én elhunyt régi kedves kollégánk, Jaksity László, aki 1978-tól dolgozott a Magyar Nemzeti Múzeum (illetve jogelődjei) Történeti Fényképtárában mint múzeumi fényképész. Ezen kívül tagja volt a Budapesti Fotóklubnak, a Magyar Fotóművészek Szövetségének, és a Magyar Alkotóművészek Szövetségének.
Fényképeivel számos alkalommal szerepelt csoportos hazai és külföldi kiállításokon, 1992-93-ban pedig önálló tárlaton is bemutatta képeit Budapesten, Szegeden és Miskolcon.
Múzeumi fotósként olyan szakmai fogások tudója volt, amelyekkel már egyre kevesebben rendelkeznek. Munkáját a múzeumban nagy figyelemmel, gondossággal, magas szakmai színvonalon végezte.
Felvételei időtálló értékeket őriznek a magyarországi szerb templomokról, a táj és az ember harmóniájáról, a nyugalom örök kereséséről.

Emlékezzünk rá tisztelettel és szeretettel:
Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára munkatársai

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles