28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Lufi a szelencében?

Helyesbítsünk; rágólufi… Pitypangkompót, kopasz nő homárral a fején, alma köldök-piercinggel… Érted már? Nem? Várj, elmagyarázom…

A fenti installációk korunk különleges fotóművésze, Matyasi Gábor számára szolgálnak témaként egy-egy művéhez.

Gábor másként látja a hétköznapi használati tárgyakat; a villanykörtében aranyhal úszkál, a poharakba rendszerint evőeszköz fúródik, a női cipők elválnak sarkuktól… A képeken látható eszközök tehát funkciójukat vesztik, kilépnek a valóság dimenziójából, és műtárggyá avanzsálnak, hogy aztán pimaszul ránk mosolyogjanak a róluk készült fotókról.

A rendhagyó képket természetesen szintén rendhagyó galériában tekintheted meg, egy állandó kiállítás keretében, a Fővárosi Nagycirkusz előtt álló cirkuszi lakókocsiban.

Egy vitrinben pedig a felhasznált eszközök sorakoznak, így minden látogató meggyőződhet róla: a fotókon minden eredeti, valódi; számítógépes manipulációnak helye nincs!

A kiállítás a fenti helyszínen február 12-ig várja az érdeklődőket, minden hétköznap 13-18 óráig, a belépés díjtalan!

Tavasszal a mobil galéria új helyre költözik!

A www.gabormatyasi.com weblapon nyomonkövetheted az útját, valamint webshopunkon keresztül bármelyik képet megrendelheted!

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles