28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Sajtófotó 2010: Az élet felülírja a terveket

Újabb változás a Magyar Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrijében

Marián Pauer szlovák fotográfia történész, a pozsonyi Jogi Egyetem média karán a fotótanszék vezetője, aki már az elmúlt évben is tagja volt a zsűrinek, betegsége miatt, le kellett, hogy mondja az idei közreműködését. Helyette egy fővel bővült a zsűri magyar tagjainak száma, és Barakonyi Szabolcs, az Index fotóriportere vállalta a részvételt.

A zsűri végleges összetétele:

Elnök: Thomas Szlukovenyi, (Szlukovényi Tamás),kanadai állampolgár, Word Press Photo díjas fotográfus, aki hat éven át töltötte be a Reuters „Global Picture News Editor” pozícióját. Fotós karrierjét Budapesten kezdte, majd a kanadai Globe and Mail-nél folytatta, ahonnan 1990-ben került a Reuters-hez, a világ egyik vezető hírügynökségéhez.
Külföldi tagok: Filip Horváth, aki a közelmúltig az AP horvátországi fotóriportere volt, Jan Sibik cseh fotográfus, és Sam Stewart fotóriporter, képszerkesztő NPPA USA.
Magyar tagjok: Barakonyi Szabolcs,az Index fotóriportere ifj. Vitray Tamás a National Geographic Magyarország vezetőszerkesztője és Kovács Bence szabadfoglalkozású fotóriporter, korábban a Népszabadság munkatársa.

A zsűrizés menetében nincs változás.
A Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrizésére 2011. január 14. – 16. között kerül sor a MÚOSZ Székházban (1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A.) A zsűrizése több fordulós.
Az első forduló, az előzsűrizés zárt rendszerű, nem nyilvános, nem közvetített.
A második és harmadik forduló – 2011. január 14 -15 -16. – nyílt, a www.fotoklikk.eu internetes portálon bárki figyelemmel kísérheti és személyesen is megtekinthető a zsűrizés helyszínén.
A negyedik fordulóban, január 16.-án a döntőbe jutott képek végső sorrendjének kiválasztása, interneten nem követhető.

A zsűrizés házirendje
A Sajtófotó Pályázat 2010 zsűrizése nyilvános. A szervezők tisztelettel várnak mindenkit, aki a helyszínen kikapcsolja a mobil telefonját, nem használ laptopot, tartózkodik a hangos vélemény nyilvánítástól és jelenlétével semmilyen más módon sem zavarja a zsűrit, illetve a többi érdeklődőt.

Eredményhirdetés – sajtótájékoztató keretében – 2011. január 19-én, 11.00 órakor a MÚOSZ Székházában (1064 Bp. Vörösmarty u. 47/A.).

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles