27.2 C
Budapest
Sunday, September 1, 2024

Nikon CoolPix 2100

3x Zoom-Nikkor objektív, 2,0 effektív megapixel, nagyszerű hordozhatóság

TOKYO – A Nikon Corporation örömmel jelenti be a CoolPix 2100 digitális fényképezőgépet.

A kompakt, könnyű, 2.0 effektív megapixeles és 3x optikai zoomos CoolPix 2100 egy megfizethető, barátságos, sokoldalú és korlátok nélkül használható digitális kamera azok számára is, akiknek ez az első digitális fényképezőgépük. A CoolPix 2100 ideális azon felhasználóknak, akik egy egyszerűen használható digitális fényképezőgépet szeretnének, amely kiváló képminőséget nyújt, valamint azoknak, akik a digitális fotográfia szórakoztató oldalát kívánják jobban kihasználni. A kamera kompakt mérete folytán könnyedén elfér egy zsebben is, hogy bárhol és bármikor kéznél lehessen.

A CoolPix 2100 3x Zoom-Nikkor objektívje és a 4x digitális zoomolási lehetőség kitűnő optikai teljesítményt nyújt. Ez a Nikon feljett képfeldolgozó algoritmusával párosulva élénk, természethű színeket, kontrasztot és képélességet biztosít minden felvételhez. A kamera 2.0 millió effektív pixele elegendő képfelbontást ad akár A/4-es méretű nyomatok készítéséhez is.

A fotózást nagymértékben leegyszerűsíti az általánosan alkalmazható Auto (automatikus) mód és a 14 motívumprogram (Scene mód), amelyből 4 esetében a kamera segítséget ad a képkompozíció beállításához, így a felhasználó minden helyzetben megragadhatja a lényeget, és teljes valójában megtapasztalhatja a digitális fotózás örömét. A Coolpix 2100-zal készíthetők sorozatfelvételek, valamint négyféle mozgófelvétel, amelyek közül az egyik 640×480 pixeles felbontású lehet. A kisebb felbontású videoklipek 15 másodpercesek lehetnek, fekete/fehér, Szépia és színes módban. Makro módban a legkisebb tárgytávolság 4 cm, és a képek így is tökéletesen élesek lesznek.

A Small Picture (Kis Kép) funkcióban csökkentett méretű képek készülnek, amelyek tökéletesek e-mailben történő elküldésre vagy aweben való közzétételre, a dátumozási funkcióval pedig a fényképezés időpontja megjelenik a képen. A képeffektek, mint a fekete/fehér, szépia vagy halo (opál képkeret) szűrők kibővítik a felhasználó kreativitásának lehetőségeit.

A Quick Review (gyorsmegjelenítés) gomb megnyomására a monitoron az élőkép mellett megtekinthetők a felvételek. A Transfer funkció egyszerűvé teszi a képek számítógépre történő letöltését.

A testvérmodell, a 3,2 effektív megapixeles CoolPix 3100 egyidejűleg fog megjelenni a CoolPix 2100-zal.Az eredeti ezüst színű verzió mellett a japán piacon kék és rózsaszínű színverzió is kibocsátásra kerül.

Az értékesítés várható kezdete: Ez a kamera 2003 tavaszán kerül forgalomba.

Megjegyzés: A technikai adatok, formatervezés, a termék megnevezése és a tartozékok országonként és régiónként eltérőek lehetnek.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,505RajongókTetszik
197KövetőKövetés
814FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles