33.1 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

PowerShot S50

a Canon új felső kategóriás, 5 megapixeles CCD-t használó kompakt, digitális fényképezőgépe.

A PowerShot sorozat élén álló új S50 tudásában nagyon hasonlít a népszerű S45-höz, így az élességállítást a 9 pontos AiAF (mesterséges intelligenciával segített automatikus élességállítás) rendszer, a Flexizone élességválasztó, illetve a Canon egyedülálló DIGIC (digitális képfeldolgozó mag) processzora segíti.

“A PowerShot S50 tudását nézve méltó az S sorozat élére.” mondta Hiroshi Komatsuzaki, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. “A felhasználónak nyújtott beállítások sora egészen egyedülálló, főleg ilyen méretben és felbontásnál. A képminőség lehetővé teszi az A3-as méretű képek nyomtatását is.”

Maximális képminőség

A Canon DIGIC processzora rendkívül nagy teljesítményű, lehetőséget nyújt a rögzítendő kép részletes elemzésére. A PowerShot S50 a fotózandó téma felismeréséhez felhasználja a zoom pozícióját, a téma fényességét és más rendszerek adatait, így meg tudja választani a megfelelő AF sebességet, az expozíció pontosságot és a fehéregyensúly állítás mértékét.

A lehető legjobb képek biztosítása érdekében a PowerShot S50 a különböző tömörítésű JPEG beállítások mellett akár RAW formátumban is képes a felvételek mentésére. A RAW formátum rögzítése akkor is lehetséges, ha a gép JPEG formátumra van állítva. A három fénymérési mód, az ISO 50 és ISO 400 között állítható érzékenység és a 15-től 1/5000 mp-ig állítható záridő további lehetőségeket biztosítanak a fotósnak. A 6 előre beállított fehéregyensúly érték mellé a fényképezőgép használója további két értéket rögzíthet.

A fényképezőgép beépített vakuja nem csak nagy teljesítményű de kellően sokoldalú is. A fényerő 4 méterig biztosít kellő megvilágítást, de lehetőség van manuális fényerő-szabályozásra vagy második redőnyre történő szinkronizálásra is.

13 felvételi mód

A manuális és az automatikus funkciók kombinálásával a PowerShot S50 13 különböző felvételi módot kínál, melyek között megtalálhatók a téma függő automatikák és a rekesz előválasztáshoz hasonló félautomata módok is. A gyors sorozatfelvétel módban egymás után másodpercenként két képet készítve a fényképezőgép egyhuzamban 8 kép rögzítésére képes. A fotó effektus módban lehetőség van az élesség, a kontraszt és a színtelítettség beállítására is.

Videó mód és nyomtatás

A videó módban maximum 3 perc hosszúságú hangos videofelvételek készíthetők. A felvételek a rögzítés után a fényképezőgép beépített monitorán visszanézhetők és szerkeszthetők. A fényképezőgép minden képhez maximum 60 mp-es hangemlékeztető rögzítésére is képes.

A többi új Canon digitális fényképezőgéphez hasonlóan a PowerShot S50 is támogatja a közvetlen nyomtatási rendszert, aminek segítségével a fényképezőgép számítógép közbeiktatása nélkül összekapcsolható az erre felkészített Bubble Jet és CP kártyanyomtatókkal. A nyomatok száma, mérete és a kívánt képkivágás a fényképezőgép LCD monitorán is beállítható. A fényképezőgép tulajdonosa automatikusan hozzáférést kap a Canon iMAGE GATEWAY nevű internetes szolgáltatáshoz is, amelyen keresztül bemutathatja felvételeit távol élő rokonoknak, barátoknak.

Kiegészítők és szoftverek

A PowerShot S50 a CompactFlash memóriakártyák type I illetve type II változatával, valamint az IBM Microdrive-al is kompatibilis. A 2 GB-nál nagyobb kapacitású kártyák használatát a FAT32 fájlrendszer támogatása teszi lehetővé. A fényképezőgép 32MB-os CF kártyával, lítium ion akkumulátorral (NB-2L), akkumulátor töltővel és csatlakozókábelekkel kerül forgalomba.

A gép a következő szoftverekkel együtt lesz kapható: Canon ZoomBrowser EX (Windows), Image Browser (Mac), PhotoRecord, PhotoStitch és RemoteCapture. Mivel a fényképezőgép PTP kompatibilis Windows XP illetve MAC OS X környezetben használva külön meghajtóprogramok telepítésére nincs szükség.

Az opcionális vízalatti tok (WP-DC300) 30 méteres mélységig biztosítja a PowerShot S50 zavartalan használatát.

A Power Shot S50 digitális fényképezőgép 2003. március végétől kapható Magyarországon.

Várható bruttó fogyasztói ára: 219.990 Ft.

További információ:

Canon Hungária Kft.

tel: 237-59-00

fax: 237-59-01

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles