14.1 C
Budapest
Friday, October 18, 2024

69 természetfotós akcióban – Európa vadvilága a National Geographic lapjain

Vad Európa: a természet csodái

Sok európai gazda ma városba költözik, és új teret nyer a vadvilág. Fölkerekednek a legjobb fotósok is, és megörökítik a vén kontinens igazi csodáit.
69 természetfotós, 46 ország, 15 hónap s egyetlen cél – pazar szépségében megmutatni egy olyan földrész vadvilágát és háborítatlan tájait, amely sokkal inkább szellemi kiválóságairól vagy kulturális vívmányairól ismert, mint arról, hogy óvja természeti értékeit. Ám az idők itt is változnak: „Más a politikai helyzet, más az életmód, lassan megújul a vadvilág.
Ma már Európa területének közel egyötöde áll törvényi védelem alatt. Hatalmas léptékű az átalakulás, a vidékiek zöme feladja háztáji gazdaságát, s városba költözik. A vadvilág pedig szó szerint és átvitt értelemben is új teret nyer az öreg kontinens életében” – magyarázza a Wild Wonders of Europe projekt egyik vezéralakja, a svéd Staffan Widstrand.
Szavait igazolandó adjuk közre a májusi lapszámban a válogatást – ízelítő gyanánt abból a több ezer fotóból, amelyek barangolásra csábítanak a vad Európában, a vén földrész rejtett természeti világában.

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,506RajongókTetszik
197KövetőKövetés
835FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles