28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Fotósélet – 2010. május 10.

Pünkösdi kikapcsolódás
Kalaznón három napos, fakultatív falufényképezést szervezünk, a Kalaznói látogatás című fotópályázatra való felkészülés jegyében. Szálláshely az önkormányzat vendégházában, 1500 Ft/fő/éj áron. Aki szeretne ebédet és vacsorát is rendelni, annak étkezésenként 1000 Ft/fő áron tudjuk biztosítani. Étkezés a kultúrházban. Jelentkezni lehet a gyoril@mmikl.hu email címen. Kérjük csak az foglalja le a férőhelyet, aki bizonyosan szeretné meglátogatni a Tolna megyei dombok között megbúvó falucskát. A jelentkezés tartalmazza az ott tartózkodás pontos időpontját és az igényelt étkezéseket, férőhelyeket. A vendégházban 2 szoba van (férfi, női), 6-6 ággyal. Ebből szobánként egy ágy emeletes! Fizetni mindent a helyszínen kell. Időpont: 2010. május 22-23-24. A fotópályázat anyagából augusztus 20-án kiállítást rendezünk Kalaznón és egy album kiadását is tervezzük. A pályázati felhívás megtalálható a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Fotóművészeti Nyári Egyetem – légi fotózás
A kalocsai reptéren 4 személyes kisrepülőgép és motoros sárkányrepülő áll az érdeklődők rendelkezésére 2010. július 5-én délelőtt. De csak akkor, ha erre igény mutatkozna. Ezért már most megkérdezzük az érintetteket, hogy kit érdekelne: 15 perces út a repülőgéppel 5.000 Ft/fő áron; illetve tíz perc sárkányrepülés 4.000 Ft/fő áron? Az ennél hosszabb repülési időkre elküldjük a teljes táblázatot annak, aki kéri: gyoril@mmikl.hu.
*
*

Az adó egy százaléka
Kedves Olvasóink, aki segíteni és támogatni kívánja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) közösségfejlesztői, közművelődési, szakmai információs, művészet szervezői, tehetségkutatói és utánpótlást nevelő munkáját, személyi jövedelemadója bevallásakor töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, amelyre a következő adószámot kellene írni:19573975-1-41. Természetesen a családtagok és baráti körben is sokat tehetnek annak érdekében, hogy a fotókulturális közélet eseményei tovább gazdagodjanak.
*
*

Utazás a világ körül 2010 című fotópályázat 6. kiállítása
Helyszín: Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, 1011 Budapest, Corvin tér 8.
Időpont: 2010. május 14-től 26-ig. Látogatható hétköznapokon reggel 8 és este 8 óra között.
Ünnepnapokon csak akkor van nyitva a ház, ha egyéb programot is hirdettek.
Megnyitót nem tartunk. Az albumok – időpont egyeztetést követően – folyamatosan átvehetők (gyoril@mmikl.hu). A kiállított képek jegyzéke megtalálható a www.mafosz.hu weblapon.
*
*

Kiállítások, események, meghívók
Csigó Gergely fotóművész kiállítása nyílik a Soproni Erdészeti Múzeumban 2010.05.12-én 17:00 órakor. A kiállítást Kustra Csaba, a KOKTÉL magazin főszerkesztője nyitja meg. Megtekinthető 2010.06.06-ig. Részletek: www.csiger.blog.hu*
*

Wollner Pál Unokáink is látni fogják?” című fotókiállítása 2010. április 30-tól tekinthető meg Györkönyben, a kistérség gyűjteményeiről.
*
A Magyar Kultúra Házában (Budapest, I. ker., Szentháromság tér 6.) tekinthető meg az ELTE szociális munkás hallgatóinak fotókiállítása a szegénységről, a gyerekekről és a romákról. A kiállítás 2010. május 6-16. között tart nyitva.
*
Szabados László Folklór a tűzfalon – graffitik hetedhét országból című fotókiállítását Dobóczky Zsolt nyitja meg Szegeden a Grand Caféban, 2010. május 11-én 18.30-kor.
*
A PORTRÉ című kiállítás 2010. május 5-22. között tekinthető meg a Méliusz Központban (Debrecen, Bem tér 19.). A tárlaton 29 alkotó 45 fotóját mutatják be.
*
A Duna Fotóklub Egyesület (Baja) kiállítása Szigetváron a Sóház Galériában (Vár u. 1.) tekinthető meg 2010. május 20-ig.
*
2010. május 10-én, hétfőn 17.00-kor a Deák Diák Galériában (VIII. Köztársaság tér 4.) Fabó Katalin E-MAFOSZ nyitja meg
Jó Ilona Pillanatképek Fiji-ről című kiállítását. A kiállítás megtekinthető 2010. 06. 15-ig, hétköznapokon 14.00 és 18.00 óra között.
*

Gál András fotókiállítása megtekinthető:
*
Az Egy plusz egy kiállítás a bajai Fő téren lesz látható június 4-én 14 órakor, melynek történetét Tamás József foglalja össze: „Zombor, Baja testvérvárosa már több évtizede, így a két nagy múltú fotóklub is jó kapcsolatokat ápol. A 90-es években az ismert események miatt sok évre megszakadt a kapcsolat, de mindkét klub megújulása lehetővé tette az újbóli együttműködést. Ennek első lépése az elmúlt novemberi Zomborban rendezett közös kiállítás volt a vendéglátók évi rendszeres bemutatkozásán. A mostani “Egy plusz egy” című vándorkiállítás apropója a “Rada Krstic” Foto kino video klub 60 éves évfordulójának megünneplése. A látványosan előkészített anyag 100×70 cm-es, kasírozott, keretezett printeken jelenik meg olyan módon, hogy mind a 30 print egy zombori és egy bajai fotót tartalmaz. Ezért kapta a kiállítás a “Jedan na jedan” mottót. Így egy-egy fotó hosszabbik oldala kb. 55 cm. A vándortárlat további állomásai: Szabadka, Újvidék, Belgrád és Baja. Ez utóbbi június 4-én 14 órakor a bajai főtéren kerül megrendezésre.”
*
A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt, családját és ismerőseit
2010. május 12-én, szerdán 16:15 órára a FOTO NATURA Természetfotósok Egyesülete
Az ezerarcú természet című kiállításának ünnepélyes megnyitójára. A tárlat kiállítói:Bárány Gusztáv, Glück György, Gulyás Gábor, Herbály László, Herbályné Szalánczy Ildikó, Kenéz György, Klemanovits Márk, Kovács Zoltán Pál , Láng István, Dr. Molnár Márk, Müller György , Nagy Gergely, Pálfalvi Tamás, Papp Tibor, Réti Zoltán , Sélley Miklós , Sőtér Gergely, Szalánczy Béla, Szekeres János, Szűcs László. A tárlatot megnyitja: Dr. Vörös Attila a KTI ügyvezető igazgatója. A vendégeket köszönti: Szalánczy Béla HonE-MAFOSZ ÉLETMŰ DÍJAS fotóművész, a FOTO NATURA Természetfotósok Egyesületének elnöke. A műsorban közreműködnek a KTI munkatársai: Bencze Zsolt és Tóth Viktória. A kiállítás helyszíne: KTI Étterem és Kiállítótér 1119 Budapest, Than Károly u. 3-5. IV. emelet. A tárlat megtekinthető: 2010. augusztus 24-ig, munkanapokon 8.00-15.00 óra között
*

Babják Tamás fotográfus (HEMO Fotóklub, Veszprém) Fénytánc című fotókiállításának megnyitója Várpalotán, a Nepomuki Szent János R.K. Általános Iskolában, május 12-én 17,00 órakor lesz.
A kiállítást Talabér Márta a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő nyitja meg.
A tárlat a Nepomuki Napok egyik programja. Megtekinthető 2010. május 31-ig.
*
A Novák Fotó bemutatja a Fotózó Menedzserek kiállítás sorozat 3. tárlatát, ahol Major Ferenc, a Béres Gyógyszergyár Zrt. Vezérigazgatójának felvételei elevenednek meg. A kiállítást megnyitja Tóth József “Füles” Balász Béla díjas és érdemes művész fotográfus. Helyszín: Bank Center irodaház, Budapest, V. kerület Szabadság tér 7. Időpont: 2010 május 17-én, hétfőn 18.00. Megtekintető 2010 június 5-ig.
*
*

Fotótábor Bögöz községben
A tavalyi évhez hasonlóan, Boldogfalva község után, idén Bögöz falvaiban szervezi meg két részben a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont nemzetközi fotótáborát, május 7-13. és október 15-22. között. A falvak nagy számára való tekintettel, ezen községekben így gazdagabb fénykép anyaggal gyarapodik a települések dokumentálása. Résztvevő fotósok: Kerekes István (Kazincbarcika, HU), Hlavathy Károly (Sepsiszentgyörgy), Teutsch Alpár (Csíkszenttamás), Czire Alpár (Székelykeresztúr), Flórián Csaba (Béta), Fülöp Lóránt (Agyagfalva), Balázs Ödön (Székelyudvarhely). A tábor ideje alatt május 9-én, vasárnap 12.30 órakor nyílik meg a felsőboldogfalvi Művelődési Házban, a falunapok keretén belül, az Orbán Balázs szemével Felsőboldogfalva községben című fotókiállítás, melyet Hargita Megye Tanácsának támogatásával szervez Felsőboldogfalva Község Polgármesteri Hivatala.
*
*

Esküvői fotók versenye

Esküvői fotóverseny értékes díjakért magyarországi és szlovákiai PÁROK részére! Az 5 legtöbb szavazatot elért fotó tulajdonosát díjazzuk! Fődíj: egy romantikus hétvége a varázslatos Héderváry Kastélyban 2 fő részére!
Részletek a www.eskuvo.sk portálon!
*
*

Magyar sikerek külföldön
A Spanyolországi AFOCER-AQÜEDUCTE 2010 Biennálén Csigó Gergely E-MAFOSZ (Soproni Fotóklub) 2 képét fogadták el.
*

Kerekes István EFIAP/b (Mosonmagyaróvár) három képe kerül kiállításra az Amerikában megrendezett 9th Suncoast Virtual Salon of Photography – Florida c. tárlaton. A Mese az Alpokról című fotója Honourable Mention-ban részesült.
*

Teutsch Alpár AAFR (Románia, Csíkszenttamás, Prisma Fotóklub) – 2 képpel jutott be az amerikai 9th Suncoast Virtual Szalonra, a színes kategóriában.
*
*

Mesterkurzus Jung Zsenivel
AZ AKTFOTÓZÁS ELMÉLETE ÉS GYAKORLATA

Május 29. (szombat) 14.00-19.00 óra Jung Zseni előadása az aktfotózásról, majd beszélgetés
Helyszín: Budapesti Művelődési Központ (Budapest XI., Etele út 55.)

Május 30. 10.00-16.00 óra Gyakorlat Jung Zseni honti műtermében – utazás egyénileg
Részvételi díj: 4500 Ft/két nap vagy 2500 Ft/nap + a gyakorlati napon modelldíj
(20 000 Ft a résztvevők számának megfelelően elosztva)
Lehetőség van vasárnap a nap végén egy közös ebédre, amelynek díja: 1000 Ft
Információ és előzetes jelentkezés: BMK Művészeti osztály
Vadócz Zsuzsa – 371-2760, muveszetek@bmknet.hu A program szervezője: Budapesti Művelődési Központ
*
*

2. Székesfehérvári Fotó Udvar
Szeretettel hívjuk és várjuk az ország valamennyi fotózás iránt érdeklődőjét a 2. Székesfehérvári Fotó Udvarba! Helyszín: Helyőrségi Klub, Székesfehérvár, Malom u. 2. Időpont: 2010. május 15.
Program: 9.30. A rendezvény ünnepélyes megnyitója
10.00. Fotós séta – szakmai vezetéssel – Székesfehérvár történelmi belvárosában
11.00 órától fotózással egybekötött színes műsorok. Többek közt fellép Tari Ágnes bűvész. Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium diákjai – divatbemutató.
12.00 órától a hozott fotók szabadtéri kiállítása, zsűrizése.
14.00 órakor ünnepélyes díjátadás.
További információk: Rideg Ferenc: rideg.ferenc@t-online.hu, Szabó Márta : sz_marta@freemail.hu.
A szervezők javasolják, hogy az alkotók a kiállítható max. 10 db. képen kívül hozzanak magukkal némi enni- és innivalót (kenyér, szalonna, kolbász, hagyma, üdítő, bor), hogy az alkotások iránt érdeklődőket egy baráti beszélgetés keretében vendégül láthassák.
A látogatókat a szervezők zsíros kenyérrel és borral vendégelik meg.
A nyílt rendezvényen bárki részt vehet, nevezési- és belépődíj nincs.
Kedvezőtlen időjárás esetén zárt terem biztosított. Az előző évi rendezvényről képes beszámoló a www.mafosz.hu oldalon a Társasági élet menüpont alatt látható.
*
*

”Csongrád Megye Kortárs Fotóművészete 2010”
A Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény „ Csongrád megye kortárs fotóművészete” címmel kilencedik alkalommal szervez kiállítást, amelyen életkori, foglalkozási megkötés nélkül részt vehet minden megyében élő, dolgozó és innen elszármazott alkotó.
Egy szerző maximum 10 db színes, vagy fekete-fehér papírképpel pályázhat, amelyek mérete 13×18 cm és 30×40 cm közötti lehet. Fotósorozat nem adható be. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyeket a korábbi Csongrád megye kortárs fotóművészete c. fotókiállításokon még nem mutattak be.
A pályázatnak nincs tematikai megkötése, tehát; tájképek, városképek, épületfotók, műemlékfelvételek, természetfotók, állat- és növényfelvételek, portréképek, eseményfotók, trükk-felvételek és más műfajú képek egyaránt szerepelhetnek a pályázati anyagban.
Minden beadott fotó hátoldalán fel kell tüntetni a szerző nevét, postacímét, a kép címét és a kép sorszámát, amely adatoknak meg kell egyezniük a nevezési lap adataival. A fotókat nem kell semmilyen hordozóanyagra felhelyezni. Azon pályázók, akik postai úton kérik vissza műveiket, visszaküldésre alkalmas csomagolásban nyújtsák be pályázati anyagukat. A beérkező képeket a MAFOSZ által delegált szakértők zsűrizik. Kiállításra csak az általuk javasolt alkotások kerülnek. A pályázók alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás népszerűsítése érdekében képeik – szerzői jogdíj fizetése nélkül -, de nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában.
A legjobbnak ítélt képek alkotói tárgyjutalmazásban részesülnek!
A képek postai beérkezésének határideje: 2010. június 10. Az alkotások személyesen is leadhatók a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézményben.
A nevezési díj személyes átvétel esetén:800,- Ft/fő, postai visszaküldéssel: 1.500,- Ft/fő – a képek számától függetlenül -, amely összeget postaköltségre és installációra használunk fel. A nevezési díjat kizárólag az intézményünk által adott csekken lehet befizetni és a visszaigazoló szelvényt a képek benyújtáskor kell bemutatni, vagy annak másolatát a képekkel együtt beküldeni. A nevezési lap kitöltése kötelező, amely a rendezőktől igényelhető. A zsűrizés időpontja: 2010. június 15.A zsűrizés nem nyilvános, de igény szerint szakmai konzultációt biztosítunk a döntést követően. A kiállítás megtekinthető 2010. július 14. – augusztus 6. között a Megyeháza aulájában, hétköznap 8-18 óra, szombaton 8-12 óra között.
A képeket minden alkotó legkésőbb 2010. október 30-ig átveheti személyesen, illetve postán visszakapja.
Nevezési lap, befizetési csekk és további információ kérhető:
Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény, Szeged, Rákóczi tér 1. 611. szoba (postacím: 6741 Szeged, Pf.: 457.) Kovács Szilvia, tel.: 62/561-644, e-mail.: kovacsszilvia@csongradamk.hu
www.csongradamk.hu A nevezési lap megtalálható a www.mafosz.hu weblapon is.

*
*

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI FOTÓPÁLYÁZAT
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága az Esztergomi-Kertvárosi Féja Géza Közösségi Házzal együttműködve fotópályázatot hirdet.
A pályázat célja: a megye kortárs fotóművészeti alkotásaiból vándorkiállítás rendezése
A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól függetlenül, de fontos, hogy Komárom-Esztergom megyében éljen. A pályázat témája kötetlen. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyek 1-2 évnél nem régebben készültek Egy pályázó maximum 10 db – DIGITÁLIS képet küldhet be e-mailben, vagy CD-n (a CD-t nem küldjük vissza, de megőrizzük egy évig és személyesen átvehetők az esztergomi Féja Géza Közösségi Házban). Sorozat nem adható le, csak egyedi kép. A kiállítási képek költségét, nagyítását a rendező intézmény vállalja. A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 DPI, A/4-es méret. Az e-mailben beküldött JPG kiterjesztésű képek összterjedelme ne haladja meg a 10 Mb-ot. Óriáslevelet, tömörítést ne küldjenek.
A pályaművek file neve a következő adatokat tartalmazza ékezet nélküli betűkkel írva: a pályázó CSALADNEVE_KERESZTNEVE_Akeprovidcime JPG kiterjesztésben.
A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteni. A nevezési lapon szereplő információk egyezzenek a file névben olvasható felirattal. A nevezési lap letölthető: www.kunymuzeum.hu, www.fejageza.uw.hu oldalról a fotópályázat menüpontból, vagy személyesen is kérhető Tatán, a Kiskastélyban, vagy Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban előzetes időpont egyeztetés után. A nevezési lap beküldhető e-mailen is, de csak doc. formátumban. A nevezési lapra kérem, hogy írják rá a nevezési díj befizetésének napját és a befizetés módját.
A pályázóknak nevezési díjat kell fizetni, amelynek összege: 1500 Ft/fő, attól függetlenül, hogy hány fotót küldtek be. A nevezési díjakat a pályázattal és kiállítással kapcsolatos költségek fedezésére kívánják a szervezők fordítani. A nevezési díj befizethető postai „rózsaszín” csekken is címünkre: KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága. 2890 Tata, Néppark. Ebben az esetben feltétlenül írják rá a csekkre, hogy KÖZMŰVELŐDÉS-fotópályázat. A nevezési díj átutalható, de csak azon a néven, amely a nevezési lapon is szerepel. A megjegyzés rovatban itt is kérjük feltüntetni: közművelődés-fotópályázat. Számlaszámunk: 11600006-00000000-25215878.
Befizethető személyesen is Tatán, a Kiskastélyban, előzetes időpont egyeztetés után. Husz Kata: 20/362-3008.
Beküldési cím: muzeum.kozmuvelodes@gmail.com
Díjazás: 1-5. díj: oklevél és tárgyjutalom. A zsűri által beválogatott alkotások egy megyei vándorkiállításon kerülnek bemutatásra, melynek első helyszíne: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház, illetve a kiállítási anyagból tervezzük egy megyei fotóművészeti kiadvány kiadását is.
A zsűri a beadott fotókból válogatja ki a megyei kiállításon bemutatásra kerülő műveket (helyszín: Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház), illetve a megyei kiállításra javasolt művekből a legjobbakat 2010 őszétől Megyei Vándor Kiállításra küldi.
Jelentkezési határidő és a munkák elküldésének időpontja folyamatos 2010. július 30-ig.
Zsűri: 2 megyén kívüli, 1 megyei szakértő
Zsűrizés: 2010. augusztus 15-ig. Értesítés a zsűrizés eredményéről: a Fotósélet hírlevelében, a www.mafosz.hu, a www.kunymuzeum.hu, www.fejageza.uw.hu oldalon augusztus 15-től.
Az eredményhirdetés 2010. szeptember 2-án a pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitója alkalmával lesz Esztergomban, a Féja Géza Közösségi Házban.
Kiállítás időpontja, helyszíne: 2010. szeptember 2. csütörtök 17.00 Esztergom-Kertváros, Féja Géza Közösségi Ház. 2509 Esztergom-Kertváros, Damjanich u. 50.
Telefon: 33/319-376, E-mail címe: fejageza@invitel.hu Honlap címe: www.fejageza.uw.hu
A fotópályázattal kapcsolatban további információk kérhetők: Husz Kata 20/362-3008.
KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága 2890 Tata, Néppark
A pályaműveket is erre a címre kell küldeni CD-esetén.
*
*

II. NEMZETKÖZI FOTÓPÁLYÁZAT – Kiskunfélegyháza 2010
A pályázat célja: a fotográfia népszerűsítése a Magyar Fotográfia Napja időpontjában.
A beküldött fotókkal szemben támasztott követelmények:
A pályázaton bárki részt vehet. A beküldendő képek témája kötetlen. Egy pályázó maximum 5 db fekete-fehér vagy színes fotót küldhet be 1 példányos nevezési lappal .
A nevezési lap letölthető: www.felegyhazi-muveszek.hu
A pályázaton 5 évnél nem régebbi, olyan papírképek nevezhetők, melyeknek hosszabbik oldala minimum 30 cm . A fotókat 30 x 40 cm (A/3) méretű hordozón kérjük benyújtani.
A képek hátuljára ragasztott etiketten fel kell tüntetni a pályázó nevét, címét és a kép címét. A sorozat nem számít egy képnek, tehát a pályázónként maximálisan beküldhető képek száma így sem haladhatja meg az 5 db-ot. A sorozatot a zsűri megbonthatja, amennyiben a szerző ez ellen írásban nem tiltakozik.
A képeket postai visszaküldésre alkalmas csomagolásban kérjük elküldeni. A szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, nem kerülnek zsűrizésre.
Nevezési díj: 1000 Ft vagy 5 Euro, melyet az alábbi számlaszámra kérünk átutalni: 11600006-000 000 00-26258928 Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek KHE. Az átutalás közlemény rovatában kérjük feltüntetni: „Nemzetközi fotópályázat Kiskunfélegyháza 2010” . A banki igazolás, illetve a befizetést igazoló csekkszelvény másolatát kérjük a pályázati csomagban mellékelni.

Beérkezési határidő:2010. július 15.
Beküldési cím: Kiskun Múzeum 6100 Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos út 9.
Díjazás: első három helyezett alkotás + legjobb 22. év alatti pályázó különdíjban részesül.
Kiállítás megnyitó és díjátadó: 2010. augusztus 28.
A pályázati kiírással kapcsolatos információk: www.felegyhazi-muveszek.hu
Kiss Czakó Imre – kissczakoimre@gmail.com +3670/541-0049
Albert Béla – albert.fotofani@gmail.com +3630/996-5874
A nevezési lap megtalálható a www.mafosz.hu weblapon is.
*
*

VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó – „SPORTÉLMÉNY” – Fotópályázat

A pályázat beküldésének határideje: 2010. június 15. (kedd), 16 óra
A Merkapt Kft. és a Merkapt Maraton Team Sportegyesület2010. május 14-15-én, immár hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Nagy Sportágválasztót, melynek célja, hogy egy helyre összegyűjtve edzők, élsportolók segítségével és közreműködésével minél többen, minél több sportágat a gyakorlatban kipróbálva dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak.
A maglódi úti sportközpontban a két napon több mint 90 sportág próbálható ki ingyenesen.
A Merkapt Kft. és a Merkapt Maraton Team SE, mint a rendezvény szervezője, ehhez kapcsolódóan hirdeti meg „SPORTÉLMÉNY” című fotópályázatát, melynek témája a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó esemény. A pályázaton a helyszínen készített fotókkal lehet részt venni, hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt.

A fotó(k) témája:a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény – a helyszíni események megörökítése, olyan pillanatok megragadása, melyek visszaadják a rendezvény szellemiségét (pl. sport és ember kapcsolata, sportág kipróbálása, élsportoló-gyerek kapcsolata, sport szépsége stb.), egyszóval tükrözik, hogy a sport élményt ad! A rendezvény helyszíne:Merkapt Maraton Sportközpont – 1106 Budapest, Maglódi út 12/A.

A rendezvény időpontja:2010. május 14-15.
A beérkező pályaműveket szakmai zsűri értékeli.
A nyertes, illetve kiemelkedő pályamunkákból a szervező nyilvános fotókiállítást rendez, illetve a tervek szerint 2011. évi falinaptárt készít.

Díjazás
I. helyezett 150 000 Ft
II. helyezett 60 000 Ft
III. helyezett 40 000 Ft pénzdíjazásban részesül.

További információ, pályázati feltételek, nevezési űrlap letöltése: www.sportagvalaszto.hu

Kapcsolat: Koós-Lukács Tímea, főkoordinátor Tel.: 06-30/22-11-612
E-mail: palyazat@sportagvalaszto.hu Web: www.sportagvalaszto.hu
*
*

VIII. ORSZÁGOS VASUTAS FOTÓPÁLYÁZAT

Beküldési határidő: 2010. május 22.
A Vasúttörténeti Alapítvány meghirdeti gróf Széchenyi István, a „Legnagyobb magyar” halálának 150. évfordulója tiszteletére a VIII. ORSZÁGOS VASUTAS FOTÓPÁLYÁZATOT.
A pályázat és fotókiállítás célja: az előző hét országos vasutas fotópályázatunk hagyományait követve széles körben bemutatkozási lehetőséget adni mindazoknak, akik a fotózással igényesebben örökítik meg a vasutat – példát mutatva, hogy minél többen fényképezzék le a vasúton szerzett élményeiket, benyomásaikat; átfogó, reprezentatív képet adni vasutunkról a szakmai és kívülálló közönség számára.
Pályázati feltételek: A beküldhető képek témája a magyar vasút legyen; vasutunk és vasutasaink élete, munkája, riportképek; szakági területek és technikák; gépek világa; táj és az ember kapcsolata a vasúttal, utazási élmények; múltbeli, dokumentatív értékű érdekességek a vasútról; archív anyagok.

Kategóriák: vasút és a táj – vasút és az ember – vasutasok – a vasút múltja – a vasút formavilága.
A képek kivitele: fekete-fehér és színes papírképek, mennyisége: kötetlen számú egyes képek és sorozatok, mérete: 18×24 és 30×40 cm között bármilyen variációban. A képeket elsősorban hagyományos, analóg eljárással kell készíteni. A digitális fotópályázatokra újabban külön pályázatokat írtak ki.
A beküldendő képeket lehetőleg a szerzők saját maguk kasíroztassák, illetve paszpartúrozzák igényeik szerint max. 50×70 cm méretre – többszöri kiállításra alkalmas kivitelre – vagy elfogadják a rendezők ez irányú munkáját. A pályázaton részt vehet minden civil és vasutas, amatőr és hivatásos fotós, aki a feltételeket elfogadja és teljesíti. Nem lehet viszont olyan képekkel pályázni, melyek már korábbi fotókiállításokon sikerrel szerepeltek. A pályázatra beküldött képeket a rendező szerv által felkért zsűri bírálja és döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. A pályázatra érkezett képeket a legnagyobb gondossággal kezeljük, de az esetleges postai rongálódásért felelősséget nem vállalunk. A pályázati anyagok hátoldalán és a kísérőjegyzéken fel kell tüntetni: a kép címét, a szerző nevét és lakáscímét, Email címét, vasúti szolgálati helyét és telefonszámát.
Cím: Vasúttörténeti Alapítvány, 6701 Szeged, Tisza L. krt. 28-30.; vasúti vonalpostán: MÁV ZRt. Területi Képviselet, Szeged
A VIII. Országos Vasutas Fotókiállítás megnyitója várhatóan júliusban, a 60. Vasutasnapon lesz Szegeden. A helyszínről, illetve az elért eredményről értesítést küldünk.
Díjazás: a kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban, a kiemelkedő alkotások pedig tárgyjutalomban részesülnek. Minden elfogadott mű szerzője emléklapot és katalógust kap.
A kiállításra elfogadott képek a Vasúttörténeti Alapítvány tulajdonát képezik és
azokat korlátlanul felhasználhatja további kiállításokon. A zsűri által el nem fogadott képeket a szerzők külön kívánságára visszaküldjük. Amennyiben a beküldő erről nem rendelkezik, úgy képeiket az Alapítvány tulajdonaként másodlagos kiállításokon bemutathatja.
A szerzők nevét a katalógusokon, kiállításokon és a sajtóban közzé tesszük. Az alkotók műveik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a rendezők képeiket a kiállítással kapcsolatban publikálhassák.
A kiállítás vándoroltatása, további bemutatása igényelhető, de a koordinálás jogát fenntartjuk.
További információk: Vasúttörténeti Alapítvány Kuratóriuma, NAGY JÓZSEF Tel. 06/18-84, ill. 62/540-708 és 30/4412-652
***************************
Fotósélet – 2010. május 10.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával
*

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles