28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Fotósélet – 2010. május 3.

27. MAFOSZ Szalon – Kalocsa

Jegyzőkönyv a XXVII. MAFOSZ Szalon zsűrizéséről

Készült: 2010. április 28-án, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus székházában (Budapest, I. ker., Corvin tér 8.)

A zsűri tagjai: Dóri Éva képzőművészeti szakreferens (Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus), Juhász László AFIAP fotóművész, Markovics Ferenc fotóművész (Magyar Fotóművészek Szövetsége), Müller Ferenc fotóművész (Magyar Fotóművészek Szövetsége), Győri Lajos fotóművészeti szakreferens (Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus). A zsűri megállapította, hogy a XXVII. MAFOSZ Szalonra 64 tagszervezet, 540 tagja 1078 alkotást nyújtott be. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a Székesfehérvári Fotóklub kollekciójában olyan mű is szerepelt, amely a korábbi években már bemutatásra került a MAFOSZ Szalonon. Ezért a szabályzat értelmében 2010-ben és 2011-ben is ezt az alkotócsoportot kizárja a zsűri a MAFOSZ Szalonon való részvételből. A SzemPont Fotókör kollekciójában egy szerzőnek négy képe szerepelt, a megengedett három helyett. Ezért a zsűri ettől a szerzőtől egy alkotást ugyancsak kizárt a versenyből. A zsűri tagjai egyetértettek abban, hogy az esetleges képméret túllépéseket – bejutás esetén – korrigálhassák utólag az érintettek, a képek keretezésének kezdetéig.
A szakértői bizottság tagjai anonim szavazással 1-től 5 pontig értékelték a bemutatott alkotásokat, a képcímek ismeretében. Az összesített pontszámok alapján, a kiállító terem nagyságát és a rendelkezésre álló képkereteket figyelembe véve javaslatukra a 16 és az e feletti pontszámot elért művek jutottak be a XXVII. MAFOSZ Szalon anyagába. Így 80 szerző 98 alkotása szerepel majd a kiállításon. A kiállítandó képek címét, szerzőjét ld. a mellékletben.

Díjazás: A díjakat a legmagasabb pontszámot elért alkotóközösségek és egyéni alkotók kapták. Pontszám azonosság esetén a szakértők meghallgatva egymás szakmai érveit többségi szavazással döntöttek a díjak odaítéléséről. Így alakult ki a következő eredmény:
Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének vándorserlege, plakettje és az Oktatási és Kulturális Minisztérium díja: Kőbányai Pataky Fotóklub
Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének plakettje, a bejutott képek összesített pontversenyében második és harmadik helyen álló alkotócsoportnak: Réti Pál Fotóklub; BMK-Reflex Fotóklub
Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus díja a beküldött kollekciók összesített pontszáma alapján (a legmagasabb pontszámot elért alkotóközösségnek, függetlenül a kiállított művek számától és azok pontszámától): Kőbányai Fotóklub
A Magyar Fotóművészek Világszövetségének díja a legeredményesebb határon túli magyar alkotó részére:

Borbély Zoltán (Marosvásárhelyi Fotóklub): Mesélő barázdák című alkotásáért
Kovács Pál E-MAFOSZ/s (HEMO Fotóklub, Veszprém) által felajánlott serleg, a legeredményesebb ifjúsági alkotócsoport részére: Zichy Fotókör (Kaposvár)
Kalocsa város díja a legeredményesebb egyéni pályázónak: Dezső László (Győri Fotóklub Egyesület): Glazúr című alkotásáért
Az alkotócsoportok tagjai közül a legmagasabb pontszámot kapott alkotók közül egyéni díjazásban részesült még: Stefkovics János (Kőbányai Pataky Fotóklub): Egy pont című alkotásáért

Szabó Márta (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár): Dáma és Piaczárás című alkotásáért

Herpai Imre (Horváth Zsigmond Lajos Fotókör, Eger): Vita című alkotásáért

Mészáros Csaba (BMK-Reflex Fotóklub, Budapest): Andante című alkotásáért
Fényképezés a Vizuális Nevelés Szolgálatában Alapítvány különdíja az ifjúsági alkotócsoportok legeredményesebb alkotójának: Cadrar Evelin (Zichy Fotókör): Másik fél című alkotásáért.
A kiállítandó képek listáját a www.mafosz.hu weblapon találják az érdeklődők. Ugyancsak itt olvasható a kiállításra bejutott alkotócsoportok pontszámok szerint rendezett névsora is. Megtekinthető 2010. május 4-től.

Megnyitó és díjátadó ünnepség 2010. július 3-án 18 órakor, Kalocsán a Városi Galériában (Szent István út 12.
*
*

Fotóművészeti Nyári Egyetem
Az idén nyáron Kalocsát és Bács-Kiskun megyét látogatják meg a Fotóművészeti Nyári Egyetem hallgatói. A július 3-án kezdődő és 10-én befejeződő programra már lehet jelentkezni. Részletes tájékoztató és jelentkezési lap a www.mafosz.hu weblapon. Ugyanitt tekinthetők meg a szálláshelyről készült fotók.
Jelentkezési határidő: 2010. május 30. Befizetési határidő: 2010. június 15. *
*

Kiállítások, események, meghívók
2010. május 7-én megnyílik Koncz András önálló kiállítása a nyíregyházi Magdaléneumban Hitvirág a halmokon címmel. A kiállítás kb. 3 hétig lesz megtekinthető. Megnyitás 10 órakor a családi nap keretében.
*

Folcz Tóbiás fotóművész Szemtől szembe című fotókiállítása 2010. május 4-én 17 órakor nyílik Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A tárlat május 24-ig látogatható.
*
Rózsa Zsuzsanna I Believe in Syria című fotókiállítása 2010. május 5-én 18 órakor nyílik Budapesten a Korridor Galériában (V. ker., Szent István tér 15.). Nyitva május 30-ig, kedd kivételével 11 és 19 óra között.
*
Hajdú Mónika Asszociációk című fotókiállítása 2010. május 3-tól 26-ig, hétköznap 9-19 óra között megtekinthető az Aranytíz Kultúrházban (Bp., V. ker., Arany J. u. 10.).
*
A budaörsi Sásdi László Fotóműhely kiállítást rendez a Születés Hete alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Boráros téri tagkönyvtárában (Budapest, IX. Boráros tér 2.). A fotók 2010. május 3. és 31. között láthatóak a könyvtár Lónyay utcai kirakatában.
*
2010. 05. 10-én, hétfőn 17.00-kor a Deák Diák Galériában (VIII. Köztársaság tér 4.) Fabó Katalin E-MAFOSZ nyitja meg Jó Ilona: Pillanatképek Fiji-ről című kiállítását. A kiállítás megtekinthető 2010. 06. 15-ig, hétköznapokon 14.00 és 18.00 óra között.
*
Sütő Gábor Életutak című bemutató tárlata tekinthető meg május 4-én 17 órától Csíkszeredában, a Székely Károly Szakközépiskola kiállítótermében. A tárlatot megnyitják: Ádám Gyula fotóművész, Burus János tanár és
Cseke Gábor író
*

Jánosy Zoltán természetfotós Őszidő – Bakonyi impressziók című kiállítása 2010. május 6-tól és június 15-ig tekinthető meg a Pászti Autószalonban (Veszprém Almádi út 40.).
*

Komlós Attila Törökország – Kappadókia” című fotókiállítását Ács Attila, a Magyar-Török Baráti Társaság titkára nyitja meg, 2010. május 14., 17:00 órakor. Helyszín: Walzer Kávéház, Pécs, Ferencesek u. 9. A kiállítás az “Utazás a török félhold körül” című EKF-PÉCS 2010 rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre. Megtekinthető 2010. június 13-ig a kávéház nyitvatartási idejében (naponta 8:00-23:00 között).
Meghívó:
Bemutatkozó:
*

Murár Teri és Kiss Sándor fotóinak bemutatása Helyszín: Őszirózsa Gondozási Központ 3033 Rózsaszentmárton Apci út 3. Időpont 2010. május 21-én 13.30. (Találkozás a Volán -busz Népstadion Végállomásán 11 órakor. Figyelem! Egyetlen közvetlen járat van a rendezvényhez. A Gyöngyöspatai járat 11.15 perckor indul. Visszautazás délután a menetrendszerinti járattal)
*
Mészáros Ödön Kaleidoszkóp című fotókiállítását Müller Ferenc fotóművész nyitja meg a Hotel Ibis ACCOR halljában, 2010. május 4-én 18 órakor (Bp., XIII. ker., Dózsa Gy. út 65.). A kiállítás május 30-ig tekinthető meg minden nap 8-20 óra között.
*

A Bakony Fotóklub kiállításai
1. Velican-Patrus Dóra és Patrus Sándor: Előttem az utódom című kiállítás Veszprém Városi Művelődési Központ és Könyvtár Fotógalériája 05.01-05-31-ig
2. Békefi Antal, Láng Tibor , Noll Béla:Reneszánsz töredék, Zánka:Faluház 05.03-05.14.
3. Láng Tibor: Évgyűrűk, Csabrendek, Könyvtár 05. 03-tól 05.31.
4. Mátyus Károly: Emberközelben, Szentes, Galéria Kávéház 05.03-06.07.
5. A hónap képe: Eötvös Károly Megyei Könyvtár Veszprém: Godzsa Zoltán: Tavasz Almádiban
*
*
2010. május 7. péntek 18:00 órakor nyílik JOZEF ONDZIK Képes jelentés Szlovákiáról – 2002 és JOZEF LAURUSKÝ Portrék című fotókiállítása (A Homonnai Fotóklub tagjai). Köszöntőt mond: Ponyi László, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. A kiállítást megnyitja: Demeter Pál a Heves Megyei Fotóklub vezetője. A kiállítás megtekinthető: 2010. május 30-ig, hétfőtől péntekig, 8-20 óráig.
A rendezvény az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával „Új Tudás – Műveltség Mindenkinek” program keretében valósul meg. Helyszín: EKMK – Ifjúsági Ház (3300 Eger, Széchenyi u. 16.)
*
2010. május 7-én 15 órakor, a bélapátfalvai Művelődési Házban Ferencz Péter Bélapátfalva polgármestere nyitja meg a Vidróczki Fotókör Idő-kép című fotókiállítását.
*
*

Magyar sikerek külföldön

Dezső László AAFR (Győri Fotóklub Egyesület, Gyergyószentmiklós) a Bulgáriai Fotó Akadémia által meghirdetett The Wild 2010 nemzetközi fotópályázaton aranyérmet kapott.
*
Az ECOLOGICAL TRUTH 2010 című nemzetközi fotópályázaton elért magyar eredmények: Ölbey Zoltán E-MAFOSZ 3, Papp Elek AFIAP 6, Molnár Ferenc EFIAP 4, Ihász Zoltán 6, Danis János 2, Kerekes István EFIAP/b 8, Lőkös Zoltán AFIAP 4, Szathmáry-Király Ádám EFIAP 6 elfogadás és Szalon dicséret, Tarcsa Balázs 5 elfogadás ISF dicséret, Szabó Márta kilenc elfogadás ISF arany érem.
*
*

Pannónia Fotóművészeti Fórum
A Győri Fotóklub Egyesület, mint házigazda tisztelettel meghív minden érdeklődőt Pannónia Fotóművészeti Fórum 2010 és a 7. Pannónia Diaszalon programjaira 2010. május 15-én (szombaton) 9.30-ra.
Helyszíne: Petőfi Sándor Művelődési Központ, Győr, Árpád u. 44
Résztvevők fogadása 9,30 órától; Fórum megnyitása: 10. óra:
 Köszöntő
A házigazda Győri Fotóklub Egyesület nevében Dániel István elnök valamint Láng Tibor Fórum koordináló vezetője
Előadások:
Segítség a civileknek. CISZOK szerepe – Fülöp Mónika programvezető, Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Szolgáltató Központ
§ A regionális fórumok szerepe a MAFOSZ életében Győri Lajos a MAFOSZ elnöke
§ Fotó a természetben- Győri Fotópiknik bemutatása – Szabó Béla ügyvezető elnök, Győri Fotóklub Egyesület

 Méhkasaula Kulturális Közhasznú Egyesület, Optikai osztályának Méhkas Dia Projektje
Szepesi Imre MAKE elnöke
 Csíkszeredai Fotóklub bemutatkozása (Erdély-Románia)
 Fotoking bemutatkozása
 Szünet Kávé, üdítő, szendvics
 7. Pannónia Diaszalon egy zsűritag szemével – Szabó László AFIAP, Révkomárom-Szlovákia
§ A Pannónia Fotóművészeti Fórum aktuális kérdései – Láng Tibor a Fórum koordináló vezetője
 7. Pannónia Diaszalon elfogadott alkotásainak gálavetítése, díjkiosztó
A Pannónia Fotóművészeti Fórum ideje alatt a Fotoking tart árubemutatót a helyszínen.
*
*

XIX. GIZELLA NAPOK VESZPRÉM
A Bakony Fotóklub 2010 május 8-án szombaton 10 órától Gizella Napi fotótúrát szervez.
A tervezett program:
– 10 órakor találkozó a Városi Művelődési Központban.(Dózsa György út 2.)
-10 00-10.30. Velican Patrus Dóra és Patrus Sándor :Előttem az utódom című fotókiállításának megtekintése.
-10.30-1430-ig fotózás a történelni belvárosban, a várban és a Séd völgyében
14.30-1530. ebédidő
1530-tól a Gizella Napi felvonulás és ünnepség fotózása
Aki nem kíván csatlakozni a közös programhoz a Gizella Napok 2010 részletes programját megtalálja a www.vmkveszprem.hu vagy a Gizella Napok 2010 címen. A szervezők e rövid fotótúrával szeretnék bemutatni a városukat azoknak a fotóstársaknak, akik a 2011. évi Fotóművészeti Egyetemre is eljönnek. A Gizella Napok rendezvényei a veszprémi nyári kultúrális programok (Táncfesztivál.Kabóciádé,Utcazene Fesztivál, Nyári Fesztivál, Ünnepi Játékok stb.) nyitánya.Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A programmal kapcsolatos információk Mátyus Károly klubvezetőtől a 70-234-47-61 telefonszámon kaphatók.
*
*

„AVASI KILÁTÓ” CÍMŰ FOTÓPÁLYÁZAT
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Kulturális és Vendégforgalmi Osztálya fotópályázatot hirdet „Avasi Kilátó” címmel.
1. A PÁLYÁZAT TÉMÁJA ÉS CÉLJA
A pályázat témája: “Miskolc”. A pályázat célja, hogy fényképek segítségével bemutassa a város gazdag építészeti örökségét, kultúráját, természetes és ember alkotta környezetét, egyedülálló eseményeit, rendezvényeit, történelmi és modern látnivalóit, hangulatait – egyszóval, hogy “teljes képet” adjon a mai Miskolcról , a miskolciakról és Miskolc vendégeiről. A pályázaton 2009-nél régebben készült alkotások nem szerepelhetnek. A pályázatra kizárólag Miskolcon, vagy közvetlen környezetében készült fényképeket fogadunk el. A képek témája ezen belül bármi lehet, ami nem sérti a pályázati feltételekben leírtakat. Nem a helyszín, hanem az élmény a lényeg!
2. A PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES
3. KI VEHET RÉSZT A PÁLYÁZATON
A pályázaton bárki részt vehet, állampolgárságától, lakóhelyétől, etnikai hovatartozástól, kortól, nemtől vagy foglalkozástól függetlenül. A pályázat nyitott mind hivatásos, mind amatőr fotósok számára.
4. BEADÁSI HATÁRIDŐ
A pályamunkák beérkezésének határideje 2011. január 31. A beadási határidő után beérkezett pályamunkák nem vehetnek részt a pályázaton. A szervezők nem felelősek semmilyen körülményért, ami miatt egy pályamunka nem érkezik meg használható (megtekinthető és az eredeti file-lal megegyező) formában, vagy egyáltalán nem érkezik meg a beadási határidőre a pályázat beadási címére.
5. A PÁLYAMŰVEK ZSÜRIZÉSE
A pályázatok a szervezők általi előzsűrizésen vesznek részt. A zsűri elé csak a formai feltételeknek, valamint a kiírás tartalmának megfelelő, etikailag kifogásolhatatlan fotók kerülhetnek, amelyek közül a szakmai zsűri, 2011. február 14-én választja ki a nyertes, illetve a kiállításra kerülő fotókat. A zsűrizés zárt formában történik.
A zsűri egy I., egy II., egy III. díjat adhat ki. A zsűrinek joga van sorozatból kiemelkedő képet egyedi kategóriába áttenni, valamint egy díjat megosztani két alkotó között és díjat nem kiadni.
6. KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS
A kiállításra kiválasztott képeket közönségszavazásra bocsátjuk.
A közönség a kiállítás helyszínén szavazócédulák segítségével szavazhat.
7. ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÁS ÉS A PÁLYAMŰVEKBŐL RENDEZETT KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA
2011. március-április. Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum.
A pályázat fotóművészeti szakmai támogatója a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum. Szakértő: Bán András igazgató.
8. TECHNIKAI ÉS EGYÉB FELTÉTELEK
A pályázati anyagok beadása kizárólag digitális formában (CD-én vagy DVD-én) aláírt regisztrációs adatlappal együtt – személyesen és postai úton – lehetséges.
A regisztrációs adatlap letölthető a www.miskolc.hu/ weboldal Kultúra/Pályázatok/Avasi Kilátó internetes helyről, vagy személyesen kérhető a beadás helyén 2010 június 1-től.
Beadás helye: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Kulturális és Vendégforgalmi Osztály, 3530 Miskolc, Batthyány u. 1.
A zárt zsűrizés időpontja: 2011. február 14.
Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat. Egy pályázó maximum 20 pályaművet adhat be, ami lehet egyedi kép és maximum 10 képből álló sorozat (a sorozat egy képnek minősül). Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként, ha mégis, az a kép vagy sorozat kizárását vonja maga után!
9. A PÁLYÁZATI ANYAGOK FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEI
Képfile technikai feltételei:
File-típus: JPEG, legmagasabb minőségben
Minimális méret: hosszabbik oldal: 2500 pixel
Maximális méret: hosszabbik oldal 6000 pixel
A megadott paraméterektől eltérő digitális anyagokat nem áll módunkban elfogadni.
A pályázó adatait, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást nevezéskor, a regisztrációs adatlap és a pályaművek leadásakor adják meg (pl.: nagypeter-miskolc-3 (fotós neve, kép címe, nevezési lappal megegyező sorszám) az egyértelmű azonosítás a lényeg). Kérjük a pályázókat, hogy minden egyes feltöltött fotó vagy sorozat mellé csatoljanak egy-egy rövid leírást (Word dokumentum), amely elmagyarázza, hogyan kapcsolódik a fotó a pályázati kiíráshoz, és mire szeretnék vele felhívni a figyelmet.
A file-nevek nem tartalmazhatnak szóközt, alulvonást, ékezetet és egyéb speciális karaktert!
10. KÉPMANIPULÁCIÓ
Képmanipuláció (panoráma összefűzése több képből, kisebb retusálás, színkorrekció, stb.) megengedett, de csak azzal a kikötéssel, hogy nem változtathatja meg az eredeti kép(ek) tartalmát, célja csak a képek összefűzése, a kép minőségének javítása vagy esztétikai értékének növelése lehet. Számítógéppel létrehozott, vagy olyan képek, amelyeknek az eredeti tartalmát megváltoztatták, nem vehetnek részt a pályázaton.
11. DÍJAK
I. díj: 200.000 Ft készpénz és ajándékok
II. díj: 150.000 Ft készpénz és ajándékok
III. díj: 100.000 Ft készpénz és ajándékok
Közönségdíj: 100.000 Ft készpénz és ajándékok
12. SZERZŐI ÉS SZEMÉLYISÉGI JOGI FELTÉTELEK
A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatainak rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. A megadott adatokat Miskolc Megyei Jogú Város adatbázisában rögzíti, azokat harmadik félnek nem adja ki.
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a pályázat kiíróját mindennemű jogi igény alól mentesíteni.
A pályázati feltételek elfogadása – mely a pályázati adatlapon van – feltétele a pályázatra való regisztrációnak. Azáltal, hogy a pályázó a pályázati adatlapot kitöltötte és aláírta (regisztrál), tanúsítja, hogy elolvasta, megértette és elfogadta a pályázati feltételeket.
A pályázó a fotók pályázatra való beadásával engedélyezi, hogy a szervezők ingyenesen felhasználják a képet (a szerző nevének, a mű címének feltüntetésével) a pályázat céljaira: a kiállításra, valamint a pályázathoz kapcsolódó elektronikus és nyomtatott kiadványaikban, promóciós és reklámanyagaikban. Ez nem érinti a kép szerzői jogát, az továbbra is a pályázó tulajdonában marad.
A díjazott alkotások pályázói hozzájárulnak, hogy alkotásaikat a szervezők a pályázat céljain és időtartamán kívül is felhasználják (a szerző nevének, a mű címének feltüntetésével) más kiállításokra (országhatáron túl is), valamint a város elektronikus és nyomtatott kiadványaiban, promóciós és reklámanyagaiban. Ez nem érinti a kép szerzői jogát, az továbbra is a pályázó tulajdonában marad.
A Kulturális és Vendégforgalmi Osztály a szakmai zsűri által javasolt további képek használati jogának megvásárlását is kezdeményezheti az alkotó felé.
13. KAPCSOLAT
A pályázat során bármikor kapcsolatba léphet a pályázat szervezőivel a kultur@miskolcph.hu , illetve a kakoczkia@miskolcph.hu email címeken és a 46/505-865, 46/503-028 telefonszámokon.
*
*

Kolbászparádé képekben
A Camera Club Siculorum fotóklub és a Háromszéki Kolbászparádé szervezői, „Kolbászparádé képekben” címen fotópályázatot hirdetnek.
Pályázók köre: A pályázat nyílt, azon életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet.
Feldolgozható témák:
A sepsiszentgyörgyi kolbászparádék alkalmával készült fotók,
A szabadtüzi bográcsversenyek, illetve egyéni szabadtüzi sütéseket megörökítő alkotások.
Képszám: Minden pályázó maximum 10 egyedi képet, vagy sorozatot küldhet be (a sorozat legfeljebb 10 képből állhat, a sorozat egy képnek számít).
Beküldés módja: elektronikus + postázás (lehet cd, vagy papírra nagyított)
Beküldés: – a képeket az LNAGY@CLICKNET.RO,
vagy a következő címre lehet beküldeni: Nagy Lajos, Str Ady Endre, 10/B, Tg Secuiesc, cod 525400
Jud Covasna. Formátum az e-mailon küldendő fotók esetében: jpg formátumúak kell legyenek, hosszabbik oldaluknak minimum 1024, maximum 3072 pixel méretűnek kell lenniük. A feltöltésre kerülő képfájlok maximális mérete egyenként nem lehet nagyobb, mint 4 megabyte (4096 kilobyte). A fotók lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, de mindenkép RGB színtérrel kell rendelkezzenek.
Beküldési határidő: 2010. május 10-én 16 óráig
Szerzői jogok: A pályázó a képek elküldésével elismeri és szavatolja, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és az elküdött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nincsen. Ha a beküldött fotók szerzői joga mást illet, az érintett személy hozzájáruló nyilatkozatát a pályázó a köteles megküldeni. Amennyiben a beküldött fotó eredetisége kétséges, a Camera Club Siculorum egyesületnek felhívására a pályázónak bizonyítania kell a fotó eredetiségét. A pályázó elismeri, hogy a Camera Club Siculorum-hoz beérkezett bármely szerzői jogi igény teljesítéséért helytállni köteles, illetve, hogy a Camera Club Siculorum egyesületet mentesíti bármely ilyen kötelezettség teljesítése alól.
A beküldött, illetve feltöltött fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. Pályázó hozzájárul, hogy a Camera Club Siculorum egyesület a beküldött munkákat többször kiállítsa, felhasználja publikáláshoz, a kiállítás és a rendezvény népszerüsítése érdekében külön térítés és engedély nélkül.
Adatvédelem: A Camera Club Siculorum egyesület a pályázóknak a birtokába került adatait bizalmasan kezeli, azokat harmadik személynek nem adja ki. A pályázó elfogadja, hogy a zsűri döntése végleges és nem megfellebbezhető. A Szervező nem vállal felelősséget a pályázók téves adatszolgáltatásáért, elveszett regisztrációkért, valamint technikai problémákért.
Díjazás: A szervezők által felajánlott ajándékcsomagok: első 3 helyezett és 2 különdíj.
Zsűri tagjai: Nagy Lajos – fotóművész, Kovács László Attila – fotóművész, Vajda Lajos – főszervező, ASIMCOV Igazgatója. A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a lnagy@clicknet.ro email címen.
*
*
A fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet, „ ÉRTÉKET TEREMTEK – VÁLLALKOZOM” címmel
A fotópályázat célja; a Bács-Kiskun megyében tevékenykedő kereskedők, iparosok, kézművesek (társas-, és egyéni vállalkozók) tevékenységének művészi módon való megjelenítése. Ez magába foglalja a cégek mindennapi életének, az ott folyó munkafolyamatoknak a bemutatását. Célunk ráirányítani a figyelmet a vállalkozások értékteremtő-, munkaadói tevékenységére, örömeire, nehézségeire és produktumaira.

Nevezési feltételek:
• A pályázaton, 18 éves kortól, minden alkotó részt vehet, a tematikai megjelölés figyelembe vételével.
• A pályázatra max. három, bármilyen technikával készült, 30 x 40 cm méretű, vagy erre a méretre kasírozott alkotás küldhető be. Az ettől eltérő méretű képek kizárásra kerülnek.
• A pályázatra sorozatok nem nevezhetők.
• A fotók hátoldalán – a nevezési lappal egyezően – szerepeljen a kép címe, a szerző neve és címe.
• A pályamunkákhoz CD mellékletként kérjük csatolni a fotók közlésre alkalmas felbontású digitális változatát is.
A kiállítás rendezője gondosan bánik a beérkező pályaművekkel, de a szállítás közben keletkező károkért nem tud felelősséget vállalni.
A ki nem állított képeket a zsűrizést követően postán visszaküldjük a feladónak, illetve előzetes egyeztetés alapján személyesen átvehetők.
A kiállításon bemutatkozó alkotók mindegyike emléklapot kap, a díjazottak oklevélben és értékes jutalomban részesülnek. A zsűri döntése alapján a díjak megoszthatók, összevonhatók, valamint visszatarthatók.

Pályázati naptár
• Beérkezési határidő: 2010. május 20.
• Beküldési/beadási cím: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, 6000 Kecskemét Árpád krt. 4.
• Pályázati díj: 1000 Ft/fő, melyet a 10915008-00000009-21320005 sz. számlaszámra kérünk utalni, ill. kérésre postai csekket küldünk.
• Zsűrizés várható ideje: 2010. május 21.
• Zsűri Tagjai: Bahget Iskander – fotóművész, Viczay Lajos – AFIAP, honES-MAFOSZ – fotóművész, Sipos Zsolt – BKM Kereskedelmi és Iparkamara titkára
• A kiállítás megnyitásának, ill. a díjak átadásának helye és ideje: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét Árpád krt. 4. I. em. 2010. június 2. 15 óra
• A résztvevőket az eredményről kizárólag e-mailben értesítjük, továbbá a díjazottak listáját a www.bkmkik.hu honlapon, 2010. június 3-tól nyilvánosságra hozzuk.
• A kiállítás anyagát több helyszínen is bemutatjuk, így a tárlaton szereplő képek visszaadásának várható ideje: 2011. február 20.
Nevezési lap kérhető: a pejo.zoltan@bkmkik.hu email címen, illetve letölthető a www.bkmkik.hu honlapról, vagy a www.mafosz.hu -ról.
***************

Fotósélet – 2010. május 3.
A Magyar Művelődés i Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetség ének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ , 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók a www.mafosz.hu weboldalon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával
*

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles