27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

naturArt: A természet művészete

Magyar Természetfotósok csodálatos felvételei

Szép és igényes karácsonyi ajándék a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége világszerte ismert és elismert fotós tagjainak első portfólió könyve, amely a Kossuth Kiadó gondozásában jelent meg.

Az egyedülálló fotóalbum különleges élményt kínál a természet szerelmeseinek. A gondosan válogatott, olykor meghökkentő, máskor elgondolkodtató, megint máskor szívet melengető felvételek a méltán világhírű magyar természetfotózás kiemelkedő alkotásai. A kötetben bemutatott 186 kép varázslatos tájakra repíti az olvasót, a lebilincselő fotográfiák művészi igénnyel örökítenek meg színpompás virágokat, mesebeli fákat, felfedik a madarak, a rejtőzködő vadállatok és a víz alatti világ titkait. Az albumban szereplő felvételek a szó legnemesebb értelmében művészi alkotások – többségük az elmúlt évtized rangos természetfotó pályázatain díjban, elismerésben részesült.

A 20 éves múltra visszatekintő naturArt – Magyar Ter¬mészet¬fo¬tósok Szövetsége ma a legrangosabb természetfotós szer¬vezet Magyarországon, tagjai sikert sikerre halmoznak a legjelentősebb nemzetközi természetfotós megmérettetéseken. Az album képeit a szövetség tagjai¬nak munkáiból válogatták; a lebilincselő felvételek nyújtotta élményt a magyar széppróza kiemelkedő nagysága, a természet szerelmese, Fekete István idézetei teszik feledhetetlenné.

204 oldal, 186 fotó
295×240 mm
Kossuth Kiadó, Budapest, 2009
7800 Ft

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége Közhasznú Egyesület 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy a fotóművészet sajátos eszközeivel segítse a természet- és környezetvédelem munkáját. 1993 óta minden évben meghirdeti az „Az Év Ter¬mészet¬fotósa” fotópályázatot, amelyre évről évre egyre több fotós küldi be alkotásait. A verseny győztes képeiből, illetve az egyesület tagjainak alkotásaiból készült tematikus kiállítások hazai bemutatásával az élő természet szépségét és sérülékenységét tárja elénk. Ez a kötet az egyesület első fotóalbuma, melybe a képeket a tagok kiemelkedő munkáiból válogatták.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles