27.7 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Arató Gergely megnyitotta a Pusztaszeri Természetfilm Fesztivált

Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára megnyitotta pénteken az V. Pusztaszeri Természetfilm Fesztivált. Az egymillió forint összdíjazású filmes mustrán három napon keresztül 84 alkotás méretteti meg magát.

Az előzsűrizést követően összeálló versenyprogramban növények és állatok élete, a világ tájai, etűdök, vadászkultúra, valamint életmód és környezetvédelem kategóriákban indulnak a magyar természetfilmek.

2005 augusztusában hagyományteremtő és hiánypótló céllal rendezték meg az első országos természetfilm-fesztivált, akkor még Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztivál néven. A mustrán hazai és határon túli magyar természetfilmesek egy kétnapos vetítéssorozat keretében mutathatták be természet- és környezetvédelemmel foglalkozó alkotásaikat a zsűrinek és a közönségnek. E fesztivállal első ízben nyílt lehetőség arra, hogy a természet védelemét a filmművészet eszközeivel szolgáló alkotók számára is létrejöjjön egy országos fórum, ahol a természetfilmes szakma képviselői évről-évre kicserélhetik szakmai tapasztalataikat, illetve filmjeiken keresztül a nézőket jövőorientált, a természetes környezetet tudatosan védelmező gondolkodásmódra késztethetik.

Pusztaszer, 2009. augusztus 7.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles