28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Fotósélet – 2009. március 9.

Önkéntes előadókat keresünk a nyári diákfotós táborokba
A Fényképezés Alapítvány az idén is megrendezi a diákok nyári fotós alkotótáborát (10-17 év közötti fiataloknak) és a nemzetközi ifjúsági fotóstábort (18-24 év közötti, nappali tagozatos diákoknak. Időpont: 2009. augusztus 3-tól 9-ig és 9-től 16-ig. Helyszín Kalaznó (Tolna megye).
Önkéntes előadókat keresünk az esti előadások, bemutatók megtartására. Bármilyen témát választhatnak a jelentkezők, akiknek meghívásuk esetén vacsorát, szállást és reggelit tudunk biztosítani. Tiszteletdíjat és közlekedési költséget sajnos nem tudunk téríteni. Most csak az előadók nevét és az előadás címét, tartalmát gyűjtjük össze egy benyújtandó pályázathoz. Minden előadás este 20 órakor kezdődik. Az ajánlatokat a gyoril@mmikl.hu email címre kérjük.
*
*

Önkéntes előadókat keresünk a Fotóművészeti Nyári Egyetemre
Július 8-án szerdán , 9.00-18.00 óra között előadás napot tartunk, ahol 45 perces előadásokra keresünk önkéntes jelentkezőket A hallgatóság életkora 18-80 év közötti, az előadásokon részt vevők létszáma érdeklődéstől függően 10 és 60 fő között várható. Az előadások témája bármi lehet: fotótörténeti, fotótechnikai, kortárs művészeti, stb. Az ajánlatokat a gyoril@mmikl.hu email címre kérjük. Az előadóknak szükség szerint egy éjszakai szállást biztosítunk, vacsorával vagy reggelivel. Tiszteletdíjat és útiköltség térítést nem tudunk fizetni.
*
*

Utazás a világ körül
A fotóalbumban megjelent 558 képet 69 országban készítették a pályázók. Aki országok szerint is szeretné átnézni a könyv anyagát nézze meg a www.mafosz.hu oldalra feltöltött ország-névmutatót, amelyet Dr. Dobray Mária állított össze.
A Hetedhéthatár c. lap internetes oldalán már olvasható Komlós Attila tudósítása az Utazás a világ körül kiállításról, illetve a március 7-i megnyitóról:

*
*

Fotótréning
Tavasz fotózás NAGY GY. GYÖRGY fotóművésszel. Időpontok március 21. és április 11. között. Részletek a www.fotoszafari.hu weboldalon, vagy telefonon: 30/9320-848
*
*

Kiállítások, események, meghívók

Nagy Sándor és Horváth Péter (Bakony Fotóklub) Fény-Kép című kiállítása március 3-tól április végéig Balatonfűzfőn a Művelődési Központban (Bugyogóforrás u.) tekinthető meg.
*
A Siklósi Fotósok IX. Tavaszi Tárlata című kiállítás a Siklósi Várban tekinthető meg 2009. 03. 15-től március 30-ig. Az ünnepélyes megnyitót 2009.03.15.-én 13 30 órakor tartják.
*
A Jászkun Fotóklub H2O című fotókiállítása – a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából – 2009. március 13-án 17 órakor nyílik Szolnokon, az Aba-Novák Kulturális Központban. Látogatható március 26-ig.
*
A Megyei Arcai című kiállítás Komárom-Esztergom Megye egy évét bemutató tárlat, amelyet Szerdahelyi Csaba a 24 óra főszerkesztője nyit meg március 13-án (pénteken) 17.00 órakor. A Magyary Zoltán Művelődési Központban (Tata) Barna Máté, Hajnal Dóra, Kiss T. József, Molnár Viktória, Prokl Violetta, Rafael Balázs, Ribáry Zoltán, Szűr Annamária fotói tekinthetők meg.
*
Az 1. Britiah Small Print circuit negyedik szalonján Wigan-ban Balogh Tamás 2, Bese Zoltán 3, Csigó Gergely 2, Danis János 3, Folz Tóbiás AFIAP 1, Horvát Eszter 4, Lángh Gábor 1 és Tóth Jenő Tibor 2 fotóját állították ki. Danis János és Lángh Gábor 1-1 képe Honorary mention díjat kapott.
*
A Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ (6630 Mindszent, Szabadság tér 37.) tisztelettel meghívja Önt, családját és kedves barátait a Kulturális Központ killítótermébe 2009. március 9-én, hétfőn 18 órára A SZENTESI FOTÓKÖR – Albert Béla, Apró Mária, Barna Péter, Berezvai László, Gencs Mária, Györgyi László, Kis József, Kiss János, Kozma Anita, Králik Emese, Marton Ferenc, Nagy István, Piti Marcell, Pusztai Péter Pál, Szabó Rita, Tóthné Timafalvi Gizella, Vajda Krisztina, Zsiga Éva– alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójára.
*
Március 20-án 18-órakor a Rákoscsabai Közösségi Házban Rákos-mente a négy évszak jegyében címmel nyílik fotókiállítás. A szervezők mindenkit szeretettel várnak. Helyszín:Budapest, 1171 Péceli út 222.
*
2009. március 12-én 16.30-kor nyílik meg Csidér Bálint E-MAFOSZ fotókiállítása a szolnoki Kodály Zoltán Zeneiskola galériájában NÉZŐ-PONTOK címmel. A kiállítást Hidvégi Péter fotóművész nyitja meg. A kiállítás április 20-ig látogatható.
*

Kalocsai Richárd fotói Budapesten a Kossuth Klubban (VIII. ker., Múzeum u. 7.) tekinthető meg március 9-től április elejéig. Megnyitó március 9-én 18 órakor.
*

Mudrák Attila fotográfus kiállítása az MKB Bank esztergomi fiókjában (Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky u. 7.) tekinthető meg.
*

Noll Béla (Pápa) fotókiállítása a Jókai Művelődési Központban tekinthető meg március 14-től április 14-ig (Pápa, Köztársaság liget 1.).
*
A Erkel Ferenc Társaság közgyűlésén 2009. március. 14.-én, 15 órakor, Gyulán, a Mogyoróssy Könyvtárban, (Gyula Városház u. 13.) Szarvassy Imrének, az Aesculap Fotóklub vezetőjének átadják a az Erkel Ferenc Társaság díszoklevelét, fotós munkássága elismeréseként.
*
A Reviczky Társulás és a Lévai Magyar Tanítási Nyelvű Egyházi Gimnázium közös szervezésében tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait a Gömöri Fotóklub bemutatkozó estjére. A kiállítást Hajtman Béla, a gimnázium igazgatója nyitja meg. A művészeket és a képeket a fotóklub elnöke, Benedek László mutatja be.
Megnyitó: 2009. március 9-én 17 órakor. Helyszín: Reviczky Ház, Vojenská 28, Léva.
A tárlat március 26-ig, hétköznapokon 13-tól 17 óráig tekinthető meg.
*

Salamon László (Szivárvány Fotóklub) Tér és idő című fotókiállításának megnyitója 03. 17-én 17 órakor lesz a Lajtha László Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Máté János termében(Bp. XX. Ady Endre u. 98.). (Megközelíthetősége:A Boráros térről a 23-as busszal az Ady Endre u-i megállóig.) A megnyitó után koncert lesz, tehát érdemes előbb érkezni, hogy a képeket meg lehessen nézni. Megtekinthető:2009. 03. 17-től 04. 01-ig
*
*

Magyar sikerek külföldön

Juhász Lászlótól AFIAP (Pannónia Fotóklub) a 24 International Exhibition of the Envronmental photography – STROM, RUZOMBEROK – pályázaton egy fotót fogadtak el bemutatásra.
*

Kerekes Istvántól EFIAP (Mosonmagyaróvár) a Szlovákiában megrendezett STROM 2009 Ruzomberok című nemzetközi fotópályázaton két felvételt fogadtak el. * Az Angliában megrendezett 96th Southampton International Exhibition zsűrije 6 fotóját választotta be a kiállítás anyagába. A Barátok című munkája FIAP Kékszalagot, a Várakozás című képe pedig SCC (Southampton Camera Club) Certificate -ban részesült.
*
A 33. GREATER LYNN INTERNATIONAL (USA) fotópályázaton Koós László AFIAP három, Juhász Miklós EFIAP/s, Molnár Ferenc EFIAP kettő-kettő, Komka Péter egy és Herbst Rudolf EFIAP egy alkotását fogadták el kiállításra, mely „Honor Award”díjat kapott.
*
*

Eladó
Sony Alpha 100 DSLR váz, KIT objektív 18-70mm (55mm), Minolta 75-300mm teleobjektiv AF (52mm)
-Minolta 35-80mm AF objektiv (49mm), 5méter kábeles eredeti távkioldó, Minolta Dynax 404si analóg váz, 512 MS kártya. Igény szerint tudok adni egy Nikon DSLR táskát (bézs színű). A Sony vázban 7000expo van, szép állapotú. Az objektívek kompatibilisek a Sonyval és a Minoltával egyaránt.
Az objektívekhez járnak a kupakok és a napellenzők. Irányár: 95 000 Ft. Érdeklődni: Tóth Máté email címén: tomate01@citromail.hu
*
*

FOTÓPÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság és az Aquaserv vállalat, a Maros Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség, a Maros Vízügyi Igazgatóság támogatásával meghirdeti VIII. FOTÓ NATURA nemzetközi természetfotó- pályázatát. A kiállítás 2008. április 22. és május 10. között lesz a marosvásárhelyi Dr. Bernády György Közművelődési Központ tetőtéri galériájában (Horea utca 6. szám).
A következő három témakörben lehet benevezni:

1. művészet a természetben (fő téma)

2. TÁJFOTÓK

3. NYÍLT KATEGÓRIA (növény-, állat-, makrófotók)
Pályázati feltételek:

1.A pályázaton részt vehet minden amatőr és hivatásos fotós, életkortól, lakóhelytől és foglalkozástól függetlenül, olyan fotókkal, amelyek a korábbi Fotó Natura kiállításainkon még nem szerepeltek.

2.A pályázatra szánt fekete-fehér és színes fotókat, CD-n vagy DVD-n kell beküldeni, vagy személyesen leadni, min. 2398 x 3567 pixel méretben, 300dpi felbontásban. (A bejutott és a kiállításra alkalmas fotókat a szervezők utólag kinagyíttatják.)

3.Interneten vagy fotópapíron beküldött képeket nem fogadunk el!

4.Egy szerző legtöbb 8 képet küldhet be.

5.A fotósorozat egy témában maximum 3 fényképből állhat. Egy szerzőtől maximum két fotósorozatot fogadunk el. A sorozatot a zsűri tagjai megbonthatják.

6.A felvételek személyiségi jogokat nem sérthetnek.

7.A beküldött fotókat szakemberekből álló zsűri válogatja ki. A legjobb felvételeket díjazzuk. A zsűri különdíjakat is oszthat. A zsűri saját belátása szerint átcsoportosíthatja és külön díjazhatja a beküldött fotókat.

8.Csak e-mailen értesítjük a szerzőket a zsűri döntéséről.

9. Nevezési díj: 5 Euro/szerző (vagy lejben, a BCR Bank napi árfolyama szerinti összeg).
A befizetés vagy átutalás határideje: 2008. március 31.
Ellenkező esetben nem fogadjuk el a benevezést.
A benevezési díj átutalása esetén a következő adatokat kell megadni a bank számára:

a.) Lejben történő befizetés esetén :
Banca Transilvania RO48 BTRL 0270 1205 1055 00XX

b.) Euróban történő átutalás esetén:
Asociaţia Turistică Perpetuum Mobile
Cod IBAN: RO94 BTRL 0270 4205 1055 00XX
Cod SWIFT BTRL ROXXX
Banca Transilvania
Târgu Mureş
B-dul 1 Decembrie 1918 Nr. 37
A befizetetést igazoló okirat másolatát a 004(0)-0265-266270 faxra kell átküldeni.
10. A jelentkezési lap csatolva, vagy igényelhető a gyvajda@yahoo.com, vagy e-mail címen.
A fotók beküldési határideje: 2008. március 31.
A CD-re vagy DVD-re írt anyagot a következő címre kell eljuttatni:
Redactia ziarului Népújság, Str. Dózsa György nr. 9., 540015 Târgu Mures, Jud. Mures, Romania
A borítékra kérjük, írják rá: Foto Natura pályázat
A CD-ket és DVD-ket nem küldjük vissza.

11.A szervezők a fotókat a kiállítás népszerűsítése érdekében térítésmentesen felhasználhatják, a szerző nevének feltüntetésével a sajtóban és a támogató cég reklámhordozóin publikálhatják. A szerző a fotók beküldésével elfogadja a pályázati feltételeket.
Bővebb felvilágosítás a 0744-604-244 (Vajda György); mobiltelefonszámon, vagy a gyvajda@yahoo.com és nepujsag@e-nepujsag.ro e-mail címeken.
*********************

Fotósélet – 2009. március 9.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmikl.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmikl.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles