28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Fotósélet – 2008. március 3.

Kiállítások, meghívók, események

Szabó Márta (Főnix Fotóművészeti Kör, Székesfehérvár) Otthonodban hazataláltam című kiállítása 2008. március 10-én 17.00 órakor nyílik a veszprémi Dózsavárosi Klubkönyvtárban ( Szent István u. 73.) a Sárkány országa c. rendezvénysorozat keretében. Megnyitja Mátyus Károly E-MAFOSZ, a Bakony Fotóklub vezetője. Megtekinthető 2008. március 29-ig.
*

Március 7-én 18 órakor nyílik Abonyi Maya és Baán Katalin Földiekkel játszó égi tünemény című fotókiállítása budapesti Kossuth Klubban (VIII. ker., Múzeum u. 7.). A fotókat Erdélyi Z. János költő és műfordító ajánlja a közönség figyelmébe. A tárlat március 30-ig naponta 9-19 óra között látogatható.
*
Székesfehérváron, a Barátság Házában március 7-én 18 órakor nyílik a Femina Alkotócsoport kiállítása, amely látogatható március 25-ig. A Királyi Régió II. című fotókiállítást március 10-én 18 órakor nyitják meg ugyanitt és március 30-ig lesz megtekinthető.
*
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves barátait 2008. március 5-én 18.00 órakor a Csepeli Munkásotthonba
a RÉTI PÁL FOTÓKLUB hölgytagjai NŐK A KAMERA MÖGÖTT c. kiállításának megnyitójára
A kiállítást megnyitja: OROSZ FERENC alpolgármester
*
Kovács Vahúr András Villanások egy fénynovellából című fotókiállítása március 14-én 18 órakor nyílik meg a pilisvörösvári Művészetek Házában (Szabadság u. 21.). Látogatható március 29-ig, hétköznapokon 10-18 óra között.
*
Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt a Bársony István Fotóklub 2008.03.16.-án 16 órakor tartandó kiállításának megnyitójára. Helyszín: Bp. XVII. kerület Rákoskert sugárút 66. A kiállítást megnyitja Vizúr János fotóművész. Közreműködik: Vadászkamara Kürtegyüttes.A kiállítás megtekinthető: 2008.03.30.-ig.
Kiállító alkotók:Antal Géza, Barna László, Bíró László, Czudor Léna, dr. Körtvélyesi Zsolt, dr. Zsolnai Nagy Ildikó, Forgács István, Gyöngyösi János, Keszeics Aranka, Lelkes Szilvia, Makovinyi Zoltán, Molnár Gyula, Nagy Lajos, Neszt Géza, Oláh Péter, Ribényi Csaba Alfonz, Szaitli Gábor, Szigeti Miklós, Szujó Béla, Takács Gábor, Takács Sándor és Vasadi Ervin.
*
Február 29-től március 16-ig tekinthető meg a hajmáskéri Művelődési Házban az Élet a víz mellett című fotókiállítás. A bemutatott képeket dr. Abonyi János, Szekeres György és Láng Tibor E-MAFOSZ/g készítette. Mindhárman a Bakony Fotóklub tagjai.
*
Az Egri Kulturális és Művészeti Központ kísérleti galériája a Bartakovics Béla Közösségi Házban (Eger, Knézich Károly u. 8.) Lakatos Lilla fotókiállítását mutatja be 2008. március 3-án, 17 órakor. Megnyitja H. Szilasi Ágota művészettörténész. A kiállítás megtekinthető: március 31-ig, hétfőtől péntekig, az intézmény nyitvatartási ideje alatt: 9-től 19 óráig. További információ: bimbo.zoltan@freemail.hu
Honlap:www.lillajija.deviantart.com/gallery
*
A Gyulai Ferenc Fotóművész Egyesület, a Magyar Köztársaság Kulturális Koordinációs Központja és
a Székely Nemzeti Múzeum Gyárfás Jenő Képtára tisztelettel meghívja Önt a Bortnyik György – Változó helyek árnyai című sajtófotó kiállításra és fotóalbum bemutatóra. Helyszín: Székely Nemzeti Múzem Gyárfás Jenő Képtára, Sepsziszentgyörgy, Szabadság-tér 2. Időpont: 2008. március 5., 18. óra
*

Balogh Tamás (Soproni Fotóklub) honlapja a www.baloghfoto.hu címen érhető el.
*

Hemo Fotóklub tagjainak egyéni tárlatai:
Takács Tímea I. helyezést ért el “Légy” című alkotásával a “Vámos” fotópályázaton Nemesvámoson, élőlény kategóriában. A kiállítás február 18-tól Nemesvámoson a Közösségi Házban látogatható március 30-ig.
Március 6-án 17,00 – kor nyílik Kovács Pál A tavasz színei című kiállítása a Hemo ( Veszprém Zalka M. tér 1.) folyosógalériáján. A tárlatot az érdeklődők figyelmébe ajánlja Szokoly Tamás költő. A megnyitón közreműködnek a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei. A fotók megtekinthetők március 30-ig.
Baumann Béla
kiállítása március 12-én 17.00 órakor Veszprémben a VMK Cholnoky úti klub könyvtárában nyílik meg. Megtekinthető április 12-ig.
*
TERE – fotográfiák Észtországról című csoportos kiállítás megnyitója 2008. március 6-án 18 órakor az
ArtBázis galériában (1085 Bp. Horánszky u. 25.).
*
Február 29-től tekinthető meg a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központban Hátszegi Csaba csíkszeredai alkotó Nyugtalan nyugodtság című kiállítása.
*
2008.03.03.-2008.-04.06.-ig Szentesen a Galéria kávézóban, a szokott helyen (Petőfi u. 7. alatt) a Zentáról származó Gergely József fotókiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, a téma a madárvilág, kiállítás címe: Fehér madár, fehér árnyéka.
*
*

Magyar sikerek külföldön

Kerekes Istvántól AFIAP (Mosonmagyaróvár) az Interimage – 2008 – Belgium című pályázaton, a színes dia kategóriában egy felvételt; a 32nd Greater Lynn International – Massethusets 2008 pályázaton 2 képet fogadtak el.
*

Horváth II. Gábor (Mecseki Fotóklub)az Egyesült Államokban a FIAP és PSA által patronált 32nd Greater Lynn International Color Exhibition-n egy képpel szerepel.
*
Amerikában a CVDCC Nemzetközi Digitális Pályázatán Molnár Ferenc EFIP hét alkotását fogadták el bemutatásra, melyből egy képe HM díjban részesült.
*
Magyarországról Papp Elek E-MAFOSZ egyéni meghívást kapott, mint „Tops in Photography” a 2008 TOPS Exhibitor Program keretében Tucsonba (USA) a februárban megrendezésre került „Topok kiállításra”. Photo Travel és a Color Projected Image Division kategóriában képviselte hazánkat. A részvételét kategóriánként, 2008 TOPS participation ribbonnal köszönték meg az Amerikai Fotográfusok Szövetségének Photo Travel TOPS és a CPID TOPS Directorai.
*
FOTÓPÁLYÁZAT 21 ÉVNÉL FIATALABBAK SZÁMÁRA

Ország-kollekció a FIAP 30. Nemzetközi Ifjúsági Fotóbiennáléjára, amelyet a

FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) Szlovákiában rendezendő, 29. Kongresszusán mutatnak be
Minden ország nemzeti szövetsége 2×10 képből álló kollekcióval pályázhat. Ennek összeállítására a képviseletet ellátó nemzeti szövetség, azaz a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége előzetes, nyílt fotópályázatot hirdet az 1987. április 25. után született fiatalok számára.
Az ország-kollekció összeállítását megelőző, nemzeti fotópályázaton csak a Magyarországon élő, magyar állampolgárok vehetnek részt.
Az I. kategóriában azok pályázhatnak, akik 1992. április 25. után születtek.
A II. kategóriában az 1987. április 25. és 1992. április 24. között született alkotók fotóit értékelik.
A téma kötetlen.
A hazai előzsűrizésre szerzőnként beküldhető 5-5 db A4-es méretű (210×297 mm) nagyítás, vagy digitális nyomat. Ettől a mérettől oldalanként 5-5 mm eltérés engedélyezett. A fekete-fehér és színes képek aránya tetszőlegesen alakítható egy-egy kollekción belül.
A képeket semmilyen hordozó anyagra (paszpartura) nem kell felragasztani, mert azt egységesen készíttetjük el.
A papírképek hátoldalán kérjük feltüntetni:
A szerző nevét, postacímét, a kép címét magyarul és angolul, továbbá születési dátumát és az ennek megfelelően kiválasztott kategóriát.
A fotók postai beérkezésének napja: 2008. április 7.
A fotók személyes beadásának határideje ugyancsak április 7.
Postacím, amely egyezik a személyes beadás címével is: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
A nevezési lap kitöltése kötelező! Letölthető: www.mafosz.hu/fotópályázatok címről március 5-től
További információ kérhető: gyoril@mmi.hu címről, vagy telefonon Győri Lajostól: (1) 225-6033
A pályázatra beérkezett, de az ország-kollekcióban nem szereplő képek visszaküldési határideje: 2008. június 30.
Az ország-kollekcióba bekerült képek visszaküldésének határideje: 2009. február 28.
A zsűri döntését először a Fotósélet hírlevélben és a www.mafosz.hu weblapon hozzuk nyilvánosságra.
**************************************

Fotósélet – 2008. március 3.
A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus és a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elektronikus hírlevele
Felelős szerkesztő és kiadó: Győri Lajos
Webszerkesztő: Szabó Márta
Szerkesztőség: gyoril@mmi.hu : Telefonszám: (1) 225-6029; (1), 225-6033;Telefax: (1), 225-6030
Üzenetrögzítő éjjel-nappal: (1), 212-6258, Postacím: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.
Archív számok megtalálhatók: www.erikanet.hu (a fényképezőgépre kattintva); a www.mmi.hu és a www.mafosz.hu weboldalakon. Megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési Kollégiumának támogatásával

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles