35.5 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

A XVI. Esztergomi Fotográfiai Biennálé közleménye

“Kontakt” Pozitív fényérzékeny anyagra helyezett negatív felvételek kontakt másolásával készített fotók tárlata a 2008-as EFB témája.

Ezúttal tehát a nagyítással készült képek nem szerepelhetnek a pályázaton, de a negatív mérete, anyaga, tetszőleges lehet.
Természetesen többségében 18×24, 24×30 és 30×40 cm-es másolatokat várunk a szokványos síkfilm-pozitív papír eljárással, de bármilyen hordozóra – textil, fém, fa, bőr stb. – készített képeket elfogad a zsűri, ha azok megfelelnek annak a feltételnek, amiért is a másolásnak oly sok híve van, azaz kiküszöböli mindazokat a minőségromlással járó következményeket, amelyek a nagyítás során a legtökéletesebb eljárásokkal és felszerelésekkel sem kerülhetők el.
Kérjük mindazok előzetes jelentkezését, akik e sorok olvasta után leemelik polcukról Josef Sudek vagy más jeles mester albumát, néhány kontakt kép felidézésére. Nekik postán is elküldjük a 2007 júniusában megjelenő pályázati kiírásunkat, amely olvasható lesz a www.egomkultur.huoldalon is.
A téma és a megjelenő katalógus-album jelentősége miatt ezúttal kérjük az érdeklődőket, hogy írásban jelentkezzenek 2007. április 20-áig. Levélcím: Balla András, 2500. Esztergom, Széchenyi tér 8.
Esztergom, 2007. február 20.
Balla András
művészeti vezető

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles