28.4 C
Budapest
Tuesday, July 16, 2024

Nikon F75

Csúcsminőségű, könnyen kezelhető 35 mm-es (135) autofókuszos, tükörreflexes fényképezőgép

TOKYO -A Nikon Corporation örömmel jelenti be a Nikon F75 35mm-es (135) autofókuszos tükörreflexes fényképezőgépét.

A Nikon F75 kiemelt tulajdonságai

Egyszerű, ösztönösen kezelhető

Az F75 különösen egyszerűen és ösztönösen kezelhető, ezért a fotósnak nincs szüksége részletes műszaki ismeretekre a mesteri képi effektusok eléréséhez. Mindössze ki kell választani az expozíciós módot a kívánt helyzettől és az óhajtott kép fajtájától függően. A beépített vaku önműködően kiemelkedik készen arra, hogy megvilágítsa a témát, gyenge fényviszonyok esetén..

Információs kereső

A kereső lehetővé teszi a fotós számára, hogy állandóan a témán tartsa a szemét, miközben ellenőrzi a expozíciós információkat. A kiválasztott AF mező a Vari-Brite fókusz mező kijelző segítségével automatikusan feketén jelez a keresőben, illetve vörösen felvillan amikor sötétben fókuszálunk vagy a téma túl sötét. Az új elem- és film jelző feltűnik a keresőben, hogy figyelmeztessen a gyenge telepfeszültségre, a nem megfelelően befűzött filmre, vagy ha már csak pár képkocka van hátra a filmből. A dioptria szabályzás -1,5-től +0,8 dioptriáig lehetséges.

Öt mérőmezős dinamikus AF rendszer

A Nikon F75 AF rendszere öt mérőmezőből áll, mely nagy területet fed le vízszintesen és függőlegesen egyaránt. Az F75-nek három dinamikus AF módja van, hogy megtartsa az élességet, ha a téma elmozdul a kiválasztott AF mérőmezőből.

Dinamikus AF a legközelebbi téma elsőbbségével. A fényképezőgép automatikusan választja ki a legközelebbi témát, ezért a fotós nyugodtan koncentrálhat a legmegfelelőbb kép elkészítésére. Kezdő fotósok számára ideális.

Dinamikus AF a középső téma elsőbbségével. A középső mérőmező automatikusan választódik ki. Egyszerűen és gyorsan választható az AF mező mód választóval ez az üzemmód, amikor egy téma közelebb van a keresőben mint a főtéma.

Felhasználó által kiválasztott dinamikus AF. A fényképezőgép hátlapján található a fókusz mező kiválasztó tárcsa, melynek segítségével kiválasztható egy adott AF mérőmező a kép komponálása közben.

Új, 25 szegmenses 3D mátrix fénymérés

A 25 szegmenses 3D mátrix fénymérés rendkívül gyorsan analizálja a kép “atmoszféráját”, mint például a fényességet., Az F75 automata fénymérési rendszere elképesztően pontos, mert összehasonlítva a teljes expozíciós információt az aktuális felvételről, a fényképezőgép adatbázisában tárolt több mint 30.000 felvétellel.

3D multi szenzorral kiegyenlített derítő vakuzás

A beépített vaku, vagy a Nikon által ajánlott vakuk TTL állásba kapcsolva az F75 öt szegmenses TTL multi szenzoros és a mérő elővillantásos rendszere precízen határozza meg a vaku villanásának szükséges erejét, hogy megfelelően kiegyenlített kép készülhessen.

A 3D multi szenzorral kiegyenlített derítő vakuzás nagyon hasznos alkonyati és éjszakai felvételek készítésekor az ellenőrzött záridőn és rekesztartományon belül. Ez minden automata expozíciós módban működik. Minden expozíciós módnak különböző vakuszinkron/rekeszérték kombinációja van, ezzel is bő kreatív mozgásteret biztosítva a fotós számára.

Darányi Zsolt
Darányi Zsolt
A szerző 2003, a FotoKlikk.hu megalakítása óta ötletgazdája, megvalósítója és főszerkesztője e portálnak. A 2006-ban alapított FotoKlikk a Fotográfiáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Építészmérnök, grafikus, typográfus, 3 évtizede az IT szektorban keres és fejleszt különleges technikai megoldásokat, most épp az élő közvetítés területén. Bővebben>>

Related Articles

Egy Klikkhez tartozunk!

5,501RajongókTetszik
197KövetőKövetés
770FeliratkozóFeliratkozás

Latest Articles